Оце так затопило: двоє львів'ян потрапили до лікарні з лептоспірозом

До Львівської лікарні госпіталізували трьох чоловіків з лептоспірозом

До Львівської лікарні госпіталізували трьох чоловіків з лептоспірозом

Події
12 вересня 2018 17:46

До Львівської лікарні у вересні госпіталізували трьох чоловіків з діагнозом лептоспіроз. Двоє хворих – львів'яни. Ще один інфікований – мешканець Жовківського району.

За словами лікаря-епідеміолога Наталії Тімко, львів’янин, що мешкає неподалік проспекту Чорновала, повідомив, що під час потопу у Львові (17 серпня), його будинок затопило. Йому довелося відром вичерпувати воду з хати. Працював без рукавиць і поцарапав руки. Через ці подряпини найвірогідніше і потрапила інфекція.

Чоловік з Жовківського району захворів на лептоспіроз, скупавшись у ставку, повідомляє ZAXID.NET.

Ще один інфіковний львів’янин мешкає поблизу Галицького перехрестя. Він розповів медикам, що у його будинку завелися щурі, за якими полював домашній кіт. Він їх ловив і складав на порозі. Господар викидав гризунів у рукавичках, а одного разу зробив це без них. І після цього захворів на лептоспіроз.

Нагадаємо, лептоспіроз  це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, яке спричиняється збудником лептоспірою, і характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою.

З моменту зараження до початку хвороби проходить від 6 до 20 днів. Захворювання у більшості випадків починається гостро, підвищується температура тіла до 39-40 градусів, хворі скаржаться на сильний головний біль, слабість, біль в м’язах, особливо литкових.

Захворіти на лептоспіроз можна під час купання, риболовлі (якщо босоніж заходити у воду), пиття води з відкритих водоймищ, сільськогосподарських польових робіт тощо. В організм людини збудник проникає через пошкоджену шкіру і слизові оболонки порожнини рота, очей, носа.

Основними носіями збудника лептоспірозу у природних умовах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Покращення: де у Львові відкриють нові амбулаторії сімейної медицини

Якщо є вільна машина — приїдуть: у жовтні запрацюють нові правила виклику "швидкої"

Не хворій: МОЗ оновило календар профілактичних щеплень

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах