Підтримай найкращий: які громадські проекти львів'ян реалізують у наступному році

У Львові втретє проводять конкурс громадських проектів.

У Львові втретє проводять конкурс громадських проектів.

Події
15 вересня 2018 14:10

У Львові втретє проводять конкурс громадських проектів. Цього року, ймовірно, зафіксована найменша кількість поданих проектів. У попередні роки було подано 200-300 проектів, а наразі їх зареєстрували близько 120.

Більшість поданих проектів є освітніми та малими (для реалізації одного проекту потрібно не більше 500 тисяч гривень). Переможців обиратимуть голосуванням, як і в попередні роки, яке відбуватиметься з 1 до 15 листопада. Кожен може проголосувати за один проект.

Пропонуємо до перегляду підбірку найцікавіших ідей від ZAXID.NET, які можуть втілити коштом міста у 2019 році.

Пригодницьке містечко у Парку культури

Проект розбудови пригодницького містечка у Парку культури подав на громадський бюджет голова львівського осередку Пласту Матвій Дух. Минулого року за кошти "Громади в дії" Пласт встановив перші елементи пригодницького містечка: вхідну браму, лазанку, доріжку з пеньків. За понад 500 тисяч гривень тут хочуть продовжити облаштування пригодницького містечка та встановити амфітеатр, драбинку, столики та інші об’єкти з екологічних матеріалів.

Міжшкільна міська обсерваторія

Проект облаштування на базі школи обсерваторії, що на вулиці Володимира Шухевича у центрі Львова висунув на громадський бюджет волектив школи східних мов та єдиноборств "Будокан". Майже за 500 тисяч гривень автори проекту пропонують придбати телескоп, встановити розсувну систему даху, провести необхідні ремонтні роботи. Згідно з проектом, доступ до обсерваторії матимуть не лише учні, а й молоді науковці та представники інших міських шкіл.

Апаратура для ЦТДЮГ

Проект закупівлі обладнання для Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, що на вулиці Анатолія Вахнянина подала Надія Коровій. Вартість реалізації проекту становить 450 тисяч гривень. Автори зазначили, що нова концертна апаратура дасть можливість дітям повноцінно займатися, професійніше виступати, ще краще проводити культурні заходи на сцені центру творчості.

Палата інтенсивної терапії для новонароджених

Депутат Львівської міськради Віталій Свіщов висунув проект закупівлі обладнання для палати інтенсивної терапії для новонароджених дітей у пологовому відділенні третьої міської клінічної лікарні. Понад 3 мільйони гривень автори планують придбати інфрачервоні обігрівачі для новонароджених, дихальний реаніматор і дихальний апарат. 

На громадський бюджет подали ще кілька проектів щодо медицини. Зокрема, заступниця головного лікаря четвертої міської лікарні Ірина Ометюх запропонувала придбати рентгенодіагностичну систему для лікарні. Її зможуть використовувати для діагностики кісток і суглобів, грудної клітки та ін. Вартість проекту також понад 3 мільйони гривень.

Наступний медичний проект стосується модернізації кисневої системи для реанімації новонароджених. На закупівлю необхідного обладнання, згідно з поданим проектом, треба приблизно 500 тисяч гривень.

Підземні контейнери для сміття на Левандівці

На вулиці Повітряній, що на Левандівці, Іван Савицький пропонує встановити два підземні контейнери для збору сміття. У проекті зазначено, що встановлення підземних контейнерів допоможе позбавитись від неприємного запаху, а також птахи і безпритульні тварини не матимуть доступу до сміття. Вартість проекту становить приблизно 800 тисяч гривень.

Хореографічний зал у школі №70

У школі №70 на вулиці Кривчицька Дорога, хочуть проводити уроки хореографії. Для цього директорка школи подала на громадський бюджет проект обладнання залу для проведення занять з танців, а також репетицій театрального гуртка. Вартість проекту становить 490 тисяч гривень. Кошти підуть на закупівлю необхідного обладнання та пристосування приміщення під зал.

Школа самооборони та єдиноборств у Винниках

На вулиці Винна Гора у Винниках мешканці хочуть облаштували школу єдиноборств та самооборони для дівчат та хлопців. Автор громадського проекту Остап Готь вказує, що у приміщенні площею 100 метри квадратних хочуть проводити заняття для різних вікових груп у секціях боротьби, самбо, карате, айкідо, а також навчати технікам самооборони. Кошторис проекту майже 500 тисяч гривень. За ці кошти у приміщенні хочуть зробити ремонт та закупити спортивний інвентар.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Із закритою велопарковкою: на Хуторівці збудують спорткомплекс

Буде, як новенький: на Знесінні відремонтують спортивний майданчик

Візуалізація: у центрі Львова будують спортивні зони

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах