"Місто, в якому не ходять гроші": у кінопрокат вийшла екранізація повісті Кузьми

Екранізація повісті Кузьми «Місто, в якому не ходять гроші»

Екранізація повісті Кузьми «Місто, в якому не ходять гроші»

Події
19 вересня 2018 14:15

У кінотеатрах України у прокат вийшла екранізація повісті "Місто, в якому не ходять гроші" Андрія Кузьменка. Частину епізодів знімали на Львівщині.

У стрічці з'явиться тема часу, свободи вибору, закритого і відкритого суспільства, людини, яка бореться проти системи. Цей твір співак написав одночасно з повістю "Я, побєда і Берлін". 

"Він багато писав, особливо "Я, побєда і Берлін", коли він ще їздив поїздами, тоді вже були планшети і він собі в дорозі писав. Ми ж не знаємо, коли можна було написати це все і більше 400 пісень. Андрій багато встиг, він поспішав, таке враження було, що щось його підганяло", – розповіла мама Андрія Кузьменка Ольга Кузьменко.

Режисером фільму стала Ганка Третяк. Над стрічкою вона працювала ще у 2013 році, коли Кузьма був живий, і він консультував її, повідомляє zaxid.net.

"Ми планували, що він буде саундпродюсером, він дуже хотів робити музику до фільму, це був би новий досвід, але так не склалося. Ми встигли лише записати його голос і в фільмі звучить він за кадром. І ми планували, що він зіграє невеличку роль. Але залишився лише голос", – зазначила режисерка Ганка Третяк.

Через Майдан і війну зйомки довелося перервати. Відновили їх у 2016 році.

"Дрогобич – одне з тих міст, все ж таки це була частина Австро-Угорської імперії, дещо ще стоїть із тих часів, а дещо ні. Ця історія могла статися у Дрогобичі, могла бути навіть у Нью-Йорку, могла бути навіть у Парижі", – розповів актор Ігор Цишкевич.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Новий соліст "Скрябіна" презентує відеокліп (відео)

На концерті пам'яті Андрія Кузьменка зібралося більш ніж 40 тисяч людей (фото, відео)

Останнє відео Кузьми Скрябіна з'явилося в інтернеті

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах