Труп у мікроавтобусі: підозрюваному в убивстві львів’янину обрали запобіжний захід

Апеляційний суд Львівської області обрав запобіжний захід 40-річному Олександрові Тхелідзе, якого підозрюють у вбивстві чоловіка.

Апеляційний суд Львівської області обрав запобіжний захід 40-річному Олександрові Тхелідзе, якого підозрюють у вбивстві чоловіка.

Події
27 вересня 2018 09:21

У середу, 26 вересня, Апеляційний суд Львівської області обрав запобіжний захід 40-річному Олександрові Тхелідзе, якого підозрюють у вбивстві чоловіка. У Львівському СІЗО підозрюваний проведе 60 діб. Про такий запобіжний захід клопотала місцева прокуратура, пише zaxid.net.

"У цьому кримінальному провадженні необхідно провести ряд слідчих дій, а також судово-медичні експертизи, висновки з яких у подальшому "ляжуть" в обґрунтування вини підозрюваного Тхелідзе. На це потрібен час. Якщо б йому дозволили перебувати на арешті вдома, тоді існували би ризики: переховування від органів досудового розслідування, відтак суду, знищення речових доказів, зібраних слідчими, які можуть підтвердити його вину. Не виняток, що чоловік міг би вчинити й інші кримінальні правопорушення, адже був судимий п'ять разів і відбував покарання у колонії протягом 20 років", – пояснив прокурор Львівської місцевої прокуратури №3 Данило Бугара.

Натомість адвокат підозрюваного просив суд про цілодобовий домашній арешт. Рішення про 60 діб перебування під вартою підозрюваний вважає несправедливим, посилаючись на відсутність підстав, які могли б свідчити про його вину.

"Це божевілля. За весь цей час слідчі не надали жодного доказу, що стосується вбивства. І зараз обрання цієї двомісячної варти. Що ще я можу сказати? Залишається тільки сміятися", – зазначив Олександр Тхелідзе.

Нагадаємо, 13 вересня, в закинутому автомобілі на вул. Володимира Великого у Львові знайшли тіло 44-річного чоловіка з розбитою головою.

Особу ймовірного вбивці правоохоронці встановили через добу після злочину. Через завершення скороченого робочого дня суд не встиг прийняти подання про арешт підозрюваного в день його затримання. Клопотання прийняли лише в суботу, 15 вересня.

Після цього Олександра Тхелідзе доставили до суду, де він поскаржився на різке погіршення стану здоров'я. Чоловіка повезли до лікарні, де медики засвідчили, що він здоровий. Однак після повернення підозрюваного до зали суду суддя Василь Кузь вирішив відкласти розгляд справи до понеділка. Тож суддя Франківського районного суду відпустив додому підозрюваного у вбивстві 40-річного львів’янина, якого раніше вже притягали до кримінальної відповідальності.

17 вересня відбулося наступне засідання, проте під час нього підозрюваному знову не змогли обрати запобіжний захід. Підозрюваний зірвав засідання – він впав на підлогу та почав кричати, що його катують. Суддя оголосив перерву до надання висновку психіатричного закладу про стан чоловіка.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Захищалася: на Львівщині 13-річна дівчинка зарізала батька

Затримали батька: на Львівщині зарізали двох хлопців

Заховав у шафі: на Львівщині чоловік зарізав жінку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах