Мала приватизація у Львові: що можна вигідно купити у держави?

Новина - Події - Мала приватизація у Львові: що можна вигідно купити у держави?

Новина - Події - Мала приватизація у Львові: що можна вигідно купити у держави?

Події
27 вересня 2018 09:28

У Львівській області успішно стартувала мала приватизація. Уже 22 аукціони з продажу майна пройшли вдало. Зараз у регіоні можна купити 44 об'єкти, зокрема нежитлові приміщення у багатоповерхівках, кілька підвалів, заводську лабораторію, очисні споруди, розчинно-бетонний вузол, лікарню, гараж, кафе, підземний склад, демонтовані будівельні матеріали, трансформаторну підстанцію.

Найдорожче майно – нежитлова нерухомість у Львові. На вул. Тобілевича можна купити приміщення підвалу та перших двох поверхів за 2,4 млн грн. А в будинку на вул. Коновальця підвал, перший поверх та мезонін продаються за майже 2 млн грн. Серед найдешевших об'єктів – гараж у Яворові за 1,4 тис. грн, сарай у Перемишлянах за 1,7 тис. грн та кафе в Добротворі за 3 тис. грн.

Все, що продається у Львівській області в рамках малої приватизації, можна знайти на електронному майданчику Zakupki.Prom.ua. Є можливість обрати за ціною, розташуванням, станом, призначенням і навіть за датою аукціону. Подача пропозицій проста й чітко прописана у законі про приватизацію.

"Купити може кожен – і юридична, і фізична особа. Для цього треба зареєструватися на майданчику й подати пропозицію в аукціон. Документи для участі стандартні і їх усього п'ять. Із будь-яким запитанням ви можете звернутися до менеджерів майданчика. Вони допоможуть знайти об'єкт, дізнатися всю інформацію про нього й обрати переможну стратегію для аукціону", – пояснює Артур Гребєнников, директор із розвитку напряму "Аукціони" торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua.

Перший аукціон в рамках малої приватизації відбувся 17 серпня цього року. На ньому сільрада Черленівки Чернівецької області продала зерноток за 209,6 тис. грн. Загалом уже завершилося понад 100 аукціонів на майже 160 млн грн. Зокрема продали стоматологічну клініку, недобудовані клуб і м'ясокомбінат, дитячий садок, кілька магазинів, гаражі, лазні, їдальню та конференц-зал.

Нагадаємо, що мала приватизація проходить згідно із Законом України "Про приватизацію державного й комунального майна", який набув чинності у березні 2018 року. Відповідно до цього закону на продаж виставляються об'єкти державної та комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Усі торги в рамках малої приватизації відбуваються через електронну систему.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах