Що кажуть: у МОЗ відреагували на скандал із гепатитом у Львові

У МОЗ відреагували на скандал із гепатитом у Львові

У МОЗ відреагували на скандал із гепатитом у Львові

Події
10 жовтня 2018 13:03

У Міністерстві охорони здоров’я України відреагували на інформацію Львівського обласного лабораторного центру про перелік закладів, де львів'яни могли заразитися гепатитами В і С.

У Центрі громадського здоров’я МОЗ повідомили, що в аналізі не вказано період, за який збиралися дані. До того ж, опублікована інформація є припущенням, тому публікувати конкретний перелік закладів було некоректно. Центр рекомендує вказувати як імовірні шляхи передачі інфекції інвазійні процедури в закладах охорони здоров’я або побутового обслуговування – без зазначення конкретних закладів, а також звертати увагу на наявність кількох факторів ризику.

"З метою усунення оприлюднення некоректної інформації Центр підготував офіційне звернення до ДУ "Львівський обласний лабораторний центр" з наданням пропозицій щодо видалення некоректної інформації та формату подальшого коректного висвітлення припущень щодо шляхів інфікування вірусними гепатитами", – відповіли у МОЗ на запит Tvoemisto.tv.

Зазначимо, що Львівський обласний лабораторний центр підпорядковується Центру громадського здоров’я, який підпорядковується Міністерству охорони здоров’я України.

Нагадаємо, Львівський лабораторний центр назвав перелік закладів, де львівяни могли інфікуватися гепатитами В і С у період протягом восьми місяців 2018 року. Згодом виявилося, що список складався лише на основі опитування хворих – без проведення лабораторних досліджень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Захисти себе сам: чому неможливо перевірити "чорний список" закладів, де львів’яни інфікувалися гепатитом

Чорний список: як складався перелік місць, в яких львів’яни ймовірно інфікувалися гепатитом

Чорний список: де львів'яни інфікуються гепатитом

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах