Як зміниться: вулиця Руданського у Львові стане пішохідною

Вулиця Руданського у Львові стане пішохідною зоною.

Вулиця Руданського у Львові стане пішохідною зоною.

Події
12 жовтня 2018 12:05

Вулиця Руданського, бічна від проспекту Шевченка, у Львові невдовзі стане пішохідною зоною. Там вже обмежили проїзд для автомобілів. Після ремонту на вулиці ліквідують паркінг та транзитний рух автотранспорту.

Дослідження показали, що у будній день вулицею за 20 хвилин проїжджає 9 машин. 17 – припарковані. А пішки проходить близько сотні людей.

"На початку наступного тижня буде підписана угода на проведення робіт. А станом на зараз, для того щоб мешканці були готові до того, що вулиця буде перекрита, з попереджувальним загородженням вулицю перекрито", – розповів голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля.

Як зміниться: вулиця Руданського у Львові стане пішохідною фото

Ремонтні роботи на вулиці Руданського розпочнуть у найближчі тижні, а підготовчі — наступного тижня. Під час реконструкції висадять дерева та кущі. Встановлять вуличні меблі і нове освітлення. А покриття громадського простору стане зручним для пересування всіх пішоходів, зокрема і маломобільних. Частину простору відведуть під розгортання літніх майданчиків.

Проектом передбачений в'їзду екстрених служб. На усій вулиці буде передбачена смуга шириною 4 метри. Завершити усі ремонтні роботи з перепланування на вулиці Руданського планують вже у 2019 році.

До прикладу, вулиця Курбаса стала пішохідною зоною у 2015 році. На практиці громадський простір поглинули літні тераси та майданчики.

Візуалізація вулиці Руданського

Візуалізація вулиці Руданського

"Сьогодні, на жаль, комерційна частина вулиці розширилась до неможливості всередині себе. Бо до того тільки 17% вулиці було покрито майданчиками", – зазначила начальниця міського відділу урбаністики Олександра Сладкова.

Відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян певен: літні майданчики і тераси – це невід'ємна складова туристичного міста. Львів тут не виняток. Тим більше, що місто обмежило дозволи на розміщення терас до 4 місяців у році, повідомляє ZAXID.NET.

"Якщо будується якийсь мікрорайон, ми ж передбачаємо дитячі садочки і школи. Так само і літні майданчики. Вони у відпочинковій зоні знаходяться там, де людина може присісти і попити тої кави і просто подивитися на гарні фасади", – пояснив ресторатор Вардкес Арзуманян.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дивись схему об'їзду: у Львові перекрили вулицю Пулюя

Схема об'їзду: на трасі Львів-Меденичі перекрили проїзд через Пустомити

Як об'їхати: у Львові перекрили вулицю Збиральну

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах