Розвінчувачі міфів: львівські поліцейські провели експеримент зі спиртовмісним спреєм для горла

Львівські поліцейські провели експеримент зі спиртовмісним спреєм для горла.

Львівські поліцейські провели експеримент зі спиртовмісним спреєм для горла.

Події
19 жовтня 2018 14:12

Патрульні Львова спростували міф, на основі якого суддя не притягнув до відповідальності нетверезого водія, яким виявився колишній працівник поліції. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Патрульної поліції у Львівській області.

Підозрюваного у п’яному кермуванні виправдали на основі того, що той використовував спиртовмісний розчин для горла. 

Патрульні купили в аптеці спрей "Хлорофіліпт" і провели експеримент, аби з’ясувати, чи дійсно він впливає на покази драгера. Відразу після прийому препарату пристрій показав результат 0.24 проміле, та вже через хвилину результат був нульовий. Результати експерименту вони показали у відео.

Нагадаємо, як розповіли у прес-службі патрульної поліції Львова, 9 вересня інспектори зупинили на вулиці Пасічній автомобіль Nissan, водій якого порушив правила дорожнього руху. У нього виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Результат перевірки – 1.6 проміле, що у 8 разів більше за допустиму норму.

Під час розгляду цієї справи у суді водій пояснив, що лікував горло розчином "Хлорофіліпту", який у складі має етанол. Тобто на пристрій вплинули випари цього препарату.

2 жовтня суддя звільнила від адміністративної відповідальності водія "у зв’язку з відсутністю події адміністративного правопорушення та складу адміністративного правопорушення".

У реєстрі судових рішень зазначено, що засідання відбувалося у Сихівському районному суді Львова і рішення приймала суддя Софія Чорна. Фігурантом справи зазначений Вільчинський Роман Євгенович, пише zaxid.net.

З таким же прізвищем у мережі є декларація колишнього начальник конвою РКС ГУ НП у Львівській області. У цій декларації вказаний автомобіль Nissan Primera, який фігурує у матеріалах справи. Однак у декларації зазначено, що Роман Вільчинський звільнений 14 вересня 2018 року.

До слова, ця ж суддя Сихівського районного суду Софія Чорна закрила адміністративне провадження щодо військового капелана УАПЦ Олега Михалика, якого у липні цього року затримали на нетверезому керуванні.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скандал за скандалом: чим іще "прославився" головлікар львівської поліклініки, якого затримали на хабарі

Жінка загинула: у Львові 18-річний водій збив сім'ю з дитиною

Добре, хоч копів не побив: скандального львівського бізнесмена знову затримали п'яним за кермом

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах