Пишайся: Львів потрапив у ТОП 5 всеукраїнського рейтингу

Львів потрапив у ТОП 5 всеукраїнського рейтингу демократичності міст.

Львів потрапив у ТОП 5 всеукраїнського рейтингу демократичності міст.

Події
29 жовтня 2018 15:34

Львів потрапив до п’ятірки найдемократичніших міст України. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради. 

Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень в рамках проекту USAID "Громадяни в дії" провели дослідження "Індекс демократичності міст" за 2018 рік. Серед лідерів — Чернівці, Київ, Хмельницький, Львів та Краматорськ.

Як розповів експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба, експерти досліджували 12 документів, що встановлюють процедури прозорості, підзвітності та відкритості щодо участі громадян в ухваленні рішень.

"Зокрема, це — Статут територіальної громади, регламент міської ради, положення про постійні комісії, громадські слухання, е-петиції та інші. У кожному з цих „інструментів“ встановлені критерії відповідності кращим стандартам місцевого самоврядування, зокрема, було визначено 105 критерій і проаналізовувались саме проекти рішень. Відповідно, визначені оцінки цих документів, які працюють в місті Львові. Із 12 рішень, у Львові відсутній один інструмент — громадська експертиза діяльності виконавчих органів влади. Хоча варто сказати, що закон не вимагає введення такого інструменту, але вже вісім обласних центрів запровадили таку процедуру, і вона успішно діє", - йдеться у повідомленні.

Згідно із дослідженням, Львів за останні роки "підріс" на 14 пунктів.

Додамо, що у рамках дослідження, яке проводилося в травні-серпні 2018 року, було проаналізовано процедури 24 обласних центрів, що регулюють доступ жителів до управління своїми населеними пунктами. Під час дослідження експерти проаналізували 300 рішень місцевих рад.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Даремно протирав штани: рейтинг найгірших шкіл Львова

Тут навчаються вундеркінди: рейтинг найкращих шкіл Львова

Хмільний рейтинг: львівський заклад потрапив у топ-10 найкращих пивоварень Європи

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах