Купуй авоську: у Львові заборонять використання поліетиленових пакетів

У Львові заборонять використання поліетиленових пакетів

У Львові заборонять використання поліетиленових пакетів

Події
08 листопада 2018 11:01

У Львові обмежать використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах. У п’ятницю, 9 листопада, виконком Львівської міської ради розгляне відповідне рішення на сесії.

Відтак, власникам супермаркетів та магазинів рекомендуватимуть пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових пакетів – паперові пакети, багаторазові торбини тощо. Також торгові мережі мають розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазових пакетів, пише zaxid.net.

Зокрема, для львівських школярів проведуть просвітницьку роботу щодо негативного впливу на довкілля поліетиленового пакування.

До того ж, у Львові створять пункти прийому поліетиленових пакетів.

Як повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, впроваджувати нововведення будуть спільно з представниками торгових мереж Львова.

"Минулого року Львів першим в Україні прийняв стратегію "Нуль відходів", яка передбачає ряд практик щодо перевикористання твердих побутових відходів і зміну підходу до сміття, визначення його як ресурсу. Одне з важливих рішень – це відмова від одноразових пакетів і використання багаторазової тари. Львів вже сьогодні має багато практик використання багаторазової тари, тому це рішення викличе великий позитивний ажіотаж серед мешканців міста", – розповів він.

Додамо, що про відмову від використання поліетилену заявили у Славському, що на Львівщині.

Наразі 33 країни світу, серед яких Франція, Італія, Румунія, Монголія, Кенія, Мадагаскар заборонили використання пластикових пакетів, ще 53 країни ввели часткову заборону або податок на пакети, а Комітет Європарламенту з навколишнього середовища взагалі проголосував за заборону в Євросоюзі з 2021 року використання одноразових пластикових виробів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Графік стоянок еко-буса: де у Львові здати батарейки і лампи у листопаді

Мухи окремо, котлети окремо: в Україні з’явився безкоштовний додаток для правильного сортування сміття

Безкоштовно: куди львів'янам здати старі меблі та техніку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах