Рексу на радість: у Львові облаштують 75 зон для вигулу собак

У Львові облаштують 75 зон для вигулу собакі: перелік адрес

У Львові облаштують 75 зон для вигулу собакі: перелік адрес

Події
08 листопада 2018 16:25

У четвер, 8 листопада, на сесії міської ради Львова презентували стратегію створення належних зон для вигулу собак у місті на 2018-2023 роки. Про це VG Львів повідомили у прес-службі міської ради Львова.

Відповідно до презентованої дорожньої карти, протягом 10 років у Львові планують облаштувати 75 зон для вигулу собак. Таким чином у місті хочуть запровадити культуру вигулу собак та зменшити конфлікти між мешканцями і власниками чотирилапих.

Сьогодні у Львові налічують близько 40 тисяч домашніх собак. Втім, інфраструктура для їх вигулу у місті практично відсутня. Лише 16% міських ділянок, призначених для вигулу собак, є придатними. Решту не мають спеціального ознакування, не огороджені та занедбані. Зараз у Львові належним чином оснащені лише три майданчика для вигулу собак — у парку Франка, на вулиці Стрийській, 75 та на вулиці Миколайчука.

Візуалізація майданчика для вигулу собак на Стрийській

Візуалізація майданчика для вигулу собак на Стрийській

"Минулого року бюджетним коштом облаштували майданчик для вигулу собак на вулиці Стрийській, 75. І він сьогодні успішно працює. Також раніше за грантові кошти 40 станцій для вигулу собак встановили у Сихівському районі. Аналогічні дві станції встановлені ще у Галицькому районі. Зараз розглядаємо рішення про те, щоби ці станції обслуговувало ЛКП "Лев" і щоби там постійно були пакети для прибирання за собаками", — повідомила директор Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк.

Протягом 2018-2023 років у Львові планують облаштувати 34 прогулянкові маршрути, 24 вигульні майданчики та 17 тренувально-вигульних майданчиків для собак. Загальна вартість усіх об’єктів складе 23,5 мільйони гривень.

Зони для вигулу собак облаштують:


Сихівський район


Прогулянкові маршрути — вулиця Освицька, 3, Сихівська гімназія. Вигульні майданчики – вулиця Скрипника (біля поліклініки), вулиця Антоненка-Давидовича, 1, вулиця Соняшникова, 20а, вулиця Довженка, 2 (Укртелеком), Парк "Залізні води", вулиця Коломийська – біля 93 школи. Тренувально-вигульний майданчик у Парку ім. Папи Римського Івана Павла ІІ.


Личаківський район


Прогулянкові маршрути – Погулянка, Центр дитячої творчості, вулиця Новознесенська, 2, сквер на вулиця Водогінна, 2 та 15, вулиця Зелена, 95-97 та 113, вулиця Вахнянина, вулиця Керченська, 13, вулиця Шафарика, 16. Вигульні майданчики — вулиця Хмельницького, 212, вулиця Таджицька, 15-17, Личаківський парк, вулиця Ковельська, 50. Тренувально-вигульні майданчики – Парк "Знесіння" (з боку вулиця Чернеча гора), вулиця Барвінських, 16, вулиця Медової печери, 40.


Шевченківський район


Прогулянкові маршрути – вулиця Чигиринська, вулиця Хмельницького – біля скейт-парку, вулиця Хмельницького, 269 ("Китайська стіна"), вулиця Панча. Вигульні майданчики — вулиця Щурата, 13-14, вулиця Грінченка, 6, Парк 700-річчя, Парк Замарстинівський, вулиця Промислова, 56 – біля ЛКП "Лев". Тренувально-вигульні майданчики – Сквер Віри та Надії на вулиці Миколайчука, ділянка між вулицями Липинського та Лінкольна.


Франківський район 


Прогулянкові маршрути – вулиця Кульпарківська, 129 (озеро), вулиця Великого, 91 – алея біля СШ № 46, Піскові озера (вулиця Чупринки), парк Горіховий гай, вулиця Пулюя. Вигульні майданчики — вулиця В. Великого, 83. Тренувально-вигульні майданчики — Парк Боднарівка, сквер Геологів (вулиця Коновальця).


Рясне


Вигульні майданчики – вулиця Шевченка, 338-406-412. Тренувально-вигульні майданчики – під лісом та на вулиці Ковалика.


Рясне-2


Тренувально-вигульний майданчик на вулиці Величковського, 4, пише zaxid.net.

ДИВИСЬ ЩЕ:

За мільйон: у Львові відкриють крематорій для тварин

Тренувальні майданчики, контейнери, зона відпочинку: якими будуть локації для вигулу собак у Львові

Бари, ресторани та паби: 10 закладів Львова, в які можна прийти з собакою

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах