Батькам на замітку: перелік медзакладів Львова, де з'явились кімнати матері та дитини

У львівських медзакладах з'явились кімнати матері та дитини

У львівських медзакладах з'явились кімнати матері та дитини

Події
08 листопада 2018 17:48

Сьогодні, 8 листопада, під час сесії міської ради Львова заслухали інформацію про підтримку електронної петиції "Організація кімнат матері та дитини у поліклініках та амбулаторіях міста". Про це VG Львів повідомили у прес-службі міської ради Львова. 

У 22 львівських комунальних медзакладах облаштували кімнати, де батьки можуть годувати та перевдягати немовлят. Ще у 15 медзакладах для таких потреб пристосують кабінети сімейних лікарів та інші спеціально облаштовані приміщення, вільні від прийому пацієнтів. Про це 8 листопада під час засідання сесії Львівської міської ради розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

У травні цього року електронна петиція "Організація кімнат матері та дитини у поліклініках та амбулаторіях міста" набрала необхідні для розгляду 500 голосів. Згодом депутати міської ради підтримали цю петицію.

В 11 медзакладах Львова вже створено кімнати матері та дитини. Ці кімнати оснащені пеленальними столиками, умивальниками, місцями для годування, де, при необхідності, матері можуть перевдягати та годувати малюків:

Зокрема, такі кімнати діють у поліклініках №1 (Руська, 20), №2 (вулиця Мазепи, 25), №4 (вулиця Паркова, 1), №5 (вулиця Чупринки,43), сімейних амбулаторіях на вулиці Виговського, 41, вулиці Любінській, 94, Тернопільській, 9 та вулиці Грушевського, 48 у смт Рудно, у дитячих відділеннях міських поліклінік на вулиці Хімічній, 7-а, вулиці Римлянина, 2 та у Львівській міській дитячій клінічній лікарні на вулиці Пилипа Орлика, 4.

У 11 медзакладах в кабінетах "Здорової дитини" забезпечені аналогічні умови: у поліклініці №4 (проспект Червоної Калини, 68), у поліклініках 6-ї міської лікарні (вулиця Медової печери,1 та вулиця Галицька, 15 у Винниках), в амбулаторіях на вулиці Польовій, 29, Варшавській, 56, Шевченка, 116, Панча, 16, Навроцького, 23 та Ягідній, 8 у Брюховичах. Ще одну кімнату матері і дитини обладнали у кабінеті "Школи імунізації" у 5-ій міській клінічній лікарні на вулиці Чупринки, 61

За словами Володимирва Зуба, ще дві кімнати матері та дитини заплановано відкрити до 1 грудня у міських поліклініках №2 на вулиці Симоненка, 4 та у п’ятій поліклініці на вулиці Виговського, 32. Ще у 15 медзакладах у разі потреб для годування та перевдягання малюків будуть використовуватись кабінети сімейних лікарів, які будуть вільні від прийому пацієнтів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Незаплановані "канікули": в одній із львівських шкіл на кір захворіли 22 дитини

Безкоштовна допомога: у Львові з'явились сімейні радники

Пишайся: двоє львівських лікарів перемогли у конкурсі Мінздоров'я

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах