З містком, кораблем і лазанками з водоростей: на Панча у Львові облаштують озеро

На Панча у Львові облаштують озеро та дитмайданчик

На Панча у Львові облаштують озеро та дитмайданчик

Події
13 листопада 2018 10:07

У Шевченківському районі Львова облагородять озеро на вулиці Панча та територію навколо у тематиці підводного світу. Уже наступного року планують розпочати роботи. 

"Інститут просторового розвитку виготовляє проектно-кошторисну документацію із благоустрою як території, так і самого озера. Зокрема йдеться про укріплення берегової смуги, поновлення лавочок і дитячого майданчика та наповнення озера дощовою водою. Виконання ми плануємо на наступний рік", – розповів Tvoemisto.tv керівник відділу комунального господарства Шевченківської районної адміністрації Львова Микола Бенега.

З містком, кораблем і лазанками з водоростей: на Панча у Львові облаштують озеро фото

За словами авторки проекту Христини Чорноус, проектанти уже працюють разом зі спеціалістами з гідрології та екології над оптимальним рішенням щодо поліпшення гідрологічного режиму озера та збереження еко-системи. 

"Наразі проект перебуває на стадії розробки. Він передбачає благоустрій озера та території довкола нього. Проектною пропозицією заплановане облаштування нових та ремонт наявних пішохідних доріжок, відпочинкових та ігрових зон, облаштування освітлення, заміну підпірних стінок, нового мостика з огородженням та підсвіткою", – зазначила Христина Чорноус.

З містком, кораблем і лазанками з водоростей: на Панча у Львові облаштують озеро фото 1

Облаштувати ігровий майданчик планують в тематиці "підводного світу": лазанки у вигляді водоростей, ігровий елемент у вигляді корабля та балансири у вигляді рибок, покриття з імітацією води. Зокрема, зроблять невеликі інформаційні стенди для дітей та дорослих із цікавими описами про флору та фауну озер.

Проект реконструкції озера подали на Громадський бюджет. Він передбачає альтернативне наповнення водойми за рахунок дощової води та встановлення додаткових водозбірних колодязів. З часом тут пропонують сформувати новий публічний простір для мешканців району.

З містком, кораблем і лазанками з водоростей: на Панча у Львові облаштують озеро фото 2

ДИВИСЬ ЩЕ:

Готуй поп-корн: в новому ТРЦ у Львові відкриють кінотеатр

Візуалізація: коли розпочнуть будівництво канатної дороги на Високий замок

Зазирни у майбутнє: що будуватимуть на Тернопільській

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах