Кір наступає: на Львівщині оголосили масову вакцинацію школярів

На Львівщині оголосили масову вакцинацію школярів від кору.

На Львівщині оголосили масову вакцинацію школярів від кору.

Події
04 сiчня 2019 09:26

У Львівській області вперше в Україні проведуть масову кампанію з вакцинації школярів від кору. Про це під час прес-конференції у Львівській облдержадміністрації заявила керівниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

Вакцинація не буде примусовою, однак Уляна Супрун нагадала про існування наказу МОЗ про недопуск до навчання невакцинованих дітей, пише zaxid.net.

"Вже 54 тисяч людей захворіли і 21 людина померла від захворювання, яке можна дуже легко попередити вакцинацією. В Україні зараз є понад 800 тисяч доз вакцини проти кору. Ми розпочинаємо у Львівській області спеціальну кампанію, щоб вакцинувати у школах майже 20 тисяч тих дітей, які не були вакциновані і які вже ходять до школи", – заявила Уляна Супрун.

За її словами, впродовж місяця на Львівщині будуть збирати інформацію про те, де є невакциновані діти. У цей же період із батьками, вчителями та медпрацівниками проводитимуть роз'яснювальні бесіди про необхідність вакцинації. Щеплення проводитимуть у школах під час візитів так званих мобільних бригад.

"Мобільні бригади приїжджатимуть від школи до школи, в області є 52 навчених експертів щодо вакцинації, вони будуть у відрядженні від своїх основних місць роботи. Батьки, які не захочуть, щоб діти вакцинувались у школі можуть звернутись до свого лікаря і показати, що дитину вакцинували", – пояснила Уляна Супрун.

Вакцини від кору закуповуються Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і мають відповідні сертифікати якості.

ДИВИСЬ ЩЕ:

У Львові після укусу малярійного комара помер бізнесмен

"Щоб на твій номер "швидка" не приїхала": лікарі прокляли львів’янина, який викликав їх до безпритульного

Чорний список: де львів'яни інфікуються гепатитом

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах