Була єдиною донькою: тато загиблої розповів подробиці смерті молодих киян у Львові

Батько загиблої  розповів подробиці смерті молодих киян у Львові

Батько загиблої розповів подробиці смерті молодих киян у Львові

Події
16 сiчня 2019 10:40

Батько загиблої дівчини розповів нові подробиці смертельного отруєння чадним газом туристів, яке трапилося у Львові 11 січня.

Трагедія сталася в одній з квартир будинку на вулиці Дорошенка, 65. Власники житла встановили саморобне газове обладнання у непрацюючому старовинному каміні. Увімкнувши колонку, Настя Ковальчук (Борсук) і Андрій Расказчиков загинули, повідомляє OBOZREVATEL.

Двом їхнім друзям вдалося вижити. Дівчина не постраждала, а от хлопець у лікарні. Проте за словами медиків, його життю нічого не загрожує. Подробиці трагедії розповів  батько загиблої Насті, Олександр Ковальчук.

21-річна Настя Ковальчук зі своїм хлопцем Андрієм Разказчиковим, а також із друзями Єгором та Машею приїхали до Львова усього на чотири дні.

Квартиру молоді люди замовили за допомогою відомого міжнародного сайту

Квартиру молоді люди замовили за допомогою відомого міжнародного сайту

"Настенька дуже любила це місто. Вона бувала у Львові в школі, а років зо три тому випросила нас із мамою відпустити її туди на три дні, просто побродити по його вулицях. На цей Новий рік поїхати у Львів у них не вийшло, а тут підвернулася можливість. Зняли двокімнатну квартиру на Дорошенка, 65. Заплатила гроші за всі дні. Немов оплатила власну смерть", – зі сльозами розповів батько.

Батьки Насті потрапили у львівську квартиру тільки на наступний день після смерті пари, вже 12 січня.

"Мені дуже боляче було слухати, як на одному каналі розповідали, що вони приїхали туди і розпивали алкоголь. Це неправда! Настя терпіти цього не могла, вона навіть мене декілька років тому вмовила кинути курити. А напередодні смерті вона телефонувала мамі, розповідала, що вони були в кафе. Надіслала фото великої страви. А коли ми прийшли в ту квартиру, там все було акуратно, чисто, ніяких пляшок або недопалків. Ніхто там не прибирав, а її речі акуратно складені, у ванній стоїть крем. Хіба п'яна людина буде так робити?" – зазначив батько Насті.

Facebook Анастасії Барсук

Фото: Facebook Анастасії Барсук

Друзі заселилися у квартиру 10 січня увечері. А вже вранці 11 січня приблизно о 11:30 її подруга Маша зателефонувала у швидку і сказала, що їм погано.

"У квартирі я побачив старий камін. Я спеціально його помацав, він був повністю холодний. Якби його топили, він все одно був би теплим, я будівельник і знаю це. У кожній кімнаті і навіть у ванній стояли електричні обігрівачі, причому у ванній обігрівач був включений навіть 12 січня. В стіну кімнати, в якій оселилися Настя і Андрій, проведена газова труба, вона підключена до газового пальника. Це все саморобне, пальник стояв на цеглі в каміні. Якщо вони щось і вмикали, то це колонку для нагріву води. Але біля каміна не було дверцят, не було навіть засувки, яка перекриває потік чадного газу. А вентилятор у ванній кімнаті вставлений прямісінько у димар. Ймовірно, погода була така, що весь цей чад почав іти в іншу сторону", – розповів Олександр.

Старий камін, у якому встановили саморобний газовий пальник, у квартирі на Дорошенка. Фото родичів загиблих.

Старий камін, у якому встановили саморобний газовий пальник, у квартирі на Дорошенка. Фото родичів загиблих.

Першим ввечері пішов митися у ванну Єгор. Йому теж стало погано, його помістили в барокамеру, але його життю нічого не загрожує. Маша не встигла сходити у ванну, тому, ймовірно, вона постраждала найменше і вже вдома. Слідом за Єгором мився Андрій. Вийшовши з ванної, він одразу ліг на ліжко, там його тіло вранці і знайшли. А потім у кімнату, вже наповнену чадним газом, пішла Настя. Її тіло звисало з ванни, руками вона схопилася за край – мабуть, намагалася вибратися. Вранці Єгор виявив її, витягнув з ванни і намагався допомогти, але було пізно.

Facebook Андрія Расказчикова

Фото: Facebook Андрія Расказчикова

Настю поховали 14 січня у рідному Глухові, хоча останніми роками сім'я живе в Києві. Сюди Анастасія переїхала в шостому класі. Дівчина була єдиною донькою в сім’ї.

"Вона з медаллю закінчила школу. Самостійно поступила на бюджет у КПІ. Але через півроку зрозуміла, що не той факультет обрала. І на наступний рік знову потупила вже на видавничу справу та редагування, вчилася на 4 курсі. Сама оплачувала навчання, працювала в агентствах, займалася PR. 14 січня, коли ми її поховали, вона мала вийти на роботу. Їй стали дзвонити з роботи, але телефон не відповідав. Тоді розшукали номер мами. І вона сказала, що Насті більше немає", – додав батько дівчини.

Фото: Facebook Анастасії Барсук

Фото: Facebook Анастасії Барсук

Поліцейські встановлюють обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Однак, батько Насті розповів, що коли вони забирали тіло доньки, то в поліції порадили не поспішати із заявою, мовляв, потім поштою надішлете.

Також у поліції запевняли батьків, що квартиру здає дуже літній дідусь – хотів підзаробити копійчину, переїхав до дітей, а квартиру здав туристам. "Хоча друзі Андрія вже перевірили, де вони орендували це житло і кому платили за нього. І з'ясували, що квартира здається постійно. Зараз уже всі сліди в інтернеті стирають", – зазначив батько загиблої.

Власник злощасної квартири досі не вийшов на зв'язок із рідними загиблих.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що сталося: в одній із львівських квартир виявили труп 22-річної іноземки

Відео: рятувальники гасять пасажирський автобус у центрі Львова

Фото і відео: невідомі спалили зоомагазин у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах