Знайшли винних: з'явилися нові подробиці загибелі двох київських туристів у Львові

З'явилися нові подробиці загибелі двох київських туристів у Львові

З'явилися нові подробиці загибелі двох київських туристів у Львові

Події
29 сiчня 2019 09:45

Слідство у справі загибелі двох туристів у Львові від чадного газу схиляється до того, що винним у ньому може бути 74-річний господар квартири. Причину трагедії називають — колонку. Однак, за словами рідних загиблих, житло молодим людям здавав не пенсіонер.

Трагедія сталася в одній з квартир будинку на вулиці Дорошенка, 65. Цьогоріч, 10 січня, молоді люди Андрій Разказчиков і Анастасія Ковальчук (Барсук) разом із двома друзями вирушили до Львова. Вони оселилися у старій квартирі в центрі міста. А вранці, 11 січня, двоє друзів, яким вдалося вижити, знайшли Андрія і Настю мертвими. Обає отруїлися чадним газом.

У поліції Львівської області зазначили, що причини смерті стануть зрозумілими після експертизи.

“Власник квартири встановлений. У квартирі був нещодавно зроблений ремонт, все нове. Там встановлена газова колонка і старий камін. Експерти вже оглянули квартиру, тепер експертиза з’ясовуватиме, звідки там з’явився газ. Можливо, що і витяжка не так спрацювала”, — розповіла “OBOZREVATEL” речниця поліції Львівщини Світлана Добровольська.

Старий камін, у якому встановили саморобний газовий пальник, у квартирі на Дорошенка. Фото родичів загиблих.

Старий камін, у якому встановили саморобний газовий пальник, у квартирі на Дорошенка. Фото родичів загиблих.

Адвокат родичів жертв Діна Дрижакова розповіла, що слідство визнало її клієнтів потерпілими в цій справі. Як розповіла двоюрідна сестра загиблого Андрія, Христина Єрмакова, квартиру хлопцям здавав не дідусь, а його онука Христина Янко (у дідуся таке саме прізвище). Саме з нею молоді люди і переписувалися з приводу оренди.

Із сестрою загиблого Андрія на зв'язок вийшов представник сайту “Airbnb”, через який знімають і здають житло люди в різних країнах. І він передав дані Христини Янко як ріелтора, стверджує сестра загиблого Андрія Христина Єрмакова. Саме вона здавала молодим людям квартиру і попередила, що піччю не можна користуватися. Тобто, за словами сестри загиблого, вона знала про несправності.

“Компанія готова передати всі дані щодо цієї квартири. Зрозуміло, що вона здавалася не вперше. Хоча слідство каже, що, мовляв, дідусь там жив, але вперше здав її заради копієчки. Ми тоді поцікавилися, а де ж були речі дідуся, ми ж бачили, що у квартирі нічого зайвого не було”, — зазначила Христина Єрмакова.

Пенсіонер сказав слідчим, що речі десь у коробці, але слідчі нічого не знайшли. Також дідусь стверджує, що у нього є документи на встановлення газової колонки, але він забув де вони є.

За словами Христини, винним можуть зробити дідуся, який нібито перед приїздом туристів увімкнув камін і пішов.

“Хоча раніше говорили, що онучка вмикала його. Щоправда, слідчий попередньо вважає, що джерело смертельного газу в колонці”, — зазначила сестра загиблого хлопця. 

Днями колонку демонтували і відправили на комісію. Вона може тривати від 1 до 3 місяців. Що стосується витяжки, то слідчий каже, що вона бутафорська і нікуди не веде.

Фото: Facebook Анастасії Барсук

Фото: Facebook Анастасії Барсук

Фото: Facebook Андрія Расказчикова

Фото: Facebook Андрія Расказчикова

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що сталося: в одній із львівських квартир виявили труп 22-річної іноземки

Відео: рятувальники гасять пасажирський автобус у центрі Львова

Фото і відео: невідомі спалили зоомагазин у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах