Крок за кроком: як реконструюватимуть площу Двірцеву

У Львові реконструюють площу Двірцеву: візуалізація

У Львові реконструюють площу Двірцеву: візуалізація

Події
31 сiчня 2019 17:03

Біля головного залізничного вокзалу у Львові розпочнуть реконструкцію площі Двірцевої. Сьогодні, 31 січня, на нараді з підрядниками та проектантами затвердили попередні етапи виконання робіт. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Перший етап розпочнуть за сприятливої погоди з 1 березня. Йдеться про ліву частину площі перед вокзалом до кінця фонтана (якщо дивитися на площу з вулиці Чернівецької), розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий

Реконструкція площі Двірцевої у Львові: етап 1

Реконструкція площі Двірцевої у Львові: етап 1

На цьому етапі обмежать рух приватного транспорту. На площу зможе заїжджати лише громадський транспорт, ліцензовані таксі, а також спецтехніка "Укрзалізниці", будівельників та "Укрпошти". Транспорт зупинятиметься у районі наявної автостанції. Громадський транспорт курсуватиме без змін. Автобуси міжнародного сполучення з часом переведуть на приміський вокзал. За цей час замінять колектор та водопровідні мережі. 

З 1 квітня, згідно з планом, розпочнуть другий етап. Тоді закриють праву частину площі. Орієнтовно з 15 травня розпочнеться третій етап: припинять рух трамваїв до вокзалу. Вони розвертатимуться у депо на Городоцькій.

Реконструкція площі Двірцевої у Львові: етап 2

Реконструкція площі Двірцевої у Львові: етап 2

"До наступної зими ми маємо закінчити частину території автостанції. Оскільки колектор тут розташований досить близько до котловану майбутнього підземного паркінгу, то благоустрій завершать лише частково", – зазначив Андрій Білий.

Реконструкція площі Двірцевої у Львові: етап 3

Реконструкція площі Двірцевої у Львові: етап 3

За словами виконуючого обов'язки директора управління транспорту міськради Олега Партики, більша частина поїздів далекого сполучення зупинятимуться на станції "Підзамче". Згодом до Підзамче запустять більше автобусів, а за потреби – продовжать час їх роботи. Схеми руху транспорту на всіх етапах робіт наразі погоджують із поліцією.

Як зміниться площа Двірцева у Львові після реконструкції: візуалізація

Як зміниться площа Двірцева у Львові після реконструкції: візуалізація

Зокрема, до літа управління інвестицій міської ради Львова має завершити підготовку до інвестиційного конкурсу на паркінг, а до листопада – визначити переможця. Будівництво паркінгу залежить від погоджень з інвестором та погоди взимку 2020 року. Разом із паркінгом реконструкція площі триватиме від півтора до двох років.

Візуалізація площі Двірцевої біля залізничного вокзалу Львова після реконструкції

Візуалізація площі Двірцевої біля залізничного вокзалу Львова після реконструкції

Нагадаємо, "Інститут просторового розвитку" розробив проект реконструкції площі Двірцевої. Зокрема, у мережу виклали раритетні фото площі Двірцевої у Львові.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Вперше у Львові: на Личаківській знесуть багатоповерхівку

Ти подивись на неї: як зміниться площа Двірцева у Львові

Подорож у минуле: як виглядала площа Двірцева у Львові 100 років тому

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах