Львівські школярі масово хворіють на грип: чи оголосять карантин

Львівські школярі масово хворіють на грип

Львівські школярі масово хворіють на грип

Події
02 лютого 2019 13:03

У Львові стрімко зростає кількість хворих дітей на грип та ГРВІ. Управління освіти готове в разі необхідності призупиняти навчання.

"Ми прогнозували, що пік припаде на кінець січня – початок лютого. Але епідпорогу ми ще не досягаємо. Для того, щоб перервати ланцюг захворюваності, усі навчальні заклади поінформовані: якщо у них є більше 20% дітей, хворих на грип та ГРВІ, ми будемо припиняти навчання", – розповіла Tvoemisto.tv директорка департаменту гуманітарної політики міської ради Львова Галина Слічна.

За її словами, з понеділка призупинять навчання в школі №53 (початкова школа) на тиждень. Також можуть призупинити навчання і в ліцеї "Лідер", але тут рішення ухвалюватимуть в понеділок після аналізу відвідуваності.

"Ми моніторимо ситуацію щоденно, у нас є окрема база даних, де збирається вся інформація. Якщо є критична ситуація, то директори самі звертаються", – зазначила Галина Слічна.

Вона додала, що зазвичай навчання призупиняють на 5-7 днів. Отже, надолужити цей проміжок легко за рахунок ущільнення матеріалу або об’єднання тем.

Щодо ситуації із захворюваністю на кір, то ситуація, зазначає чиновниця, не покращується. За січень у Львові захворіли 490 дітей. Більшість з них не мали щеплень.

Нагадаємо, медики розповіли, що окрім захворювання на грип, лабораторно виявлено й інші небезпечні типи вірусів зі схожими на грип ознаками.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не хворій: що треба знати львів'янам про грип

Грип наступає: хто з львів'ян хворіє більше за інших

Будь обережним: у Львові зафіксували перший випадок грипу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах