Розбиті вікна і голова: історія з вибухом на Франка отримала продовження

Історія з вибухом на Франка отримала продовження: фото, відео

Історія з вибухом на Франка отримала продовження: фото, відео

Події
14 лютого 2019 09:32

Вибух каналізаційного люка на пішохідному тротуарі у Львові поранив чоловіка уламками. У сусідньому будинку вибухова хвиля вибила вікна, тож один з мешканців травмований.

Інцидент трапився на вулиці Франка 12 лютого ввечері. Потерпілий 26-річний чоловік під час вибуху був удома, йому уламком скла поранило голову. Проте, поріз неглибокий, тож постраждалого не шпиталізували, повідомляє ТСН.

У сусідньому будинку вибухова хвиля вибила вікна

У сусідньому будинку вибухова хвиля вибила вікна

Вибух стався у каналізаційному колодязі, що за кілька метрів від будинку. Вибухова хвиля повибивала вікна у квартирах, аптеці, пошкоділа накриття банкомату, ліхтар та бруківку. Подекуди вибиті шибки на четвертому поверсі. Мешканці кажуть, що вибухів було два. Вони перелякані вибігали на вулицю.

"Був такий звук сильний, ми подумали, що вдарились дві машини на вулиці. Ми були в іншій кімнаті підбігли сюди, підійшли до вікна і десь через хвилину стався другий вибух. Був потужний звук, було враження, що граната вибухнула", — розповіла мешканка будинку Оксана.

Потерпілому уламком скла поранило голову

Потерпілому уламком скла поранило голову

За попередніми висновками, у каналізації закоротило кабель зв’язку, а от що спричинило сам вибух, остаточно невідомо.

Як повідомили у поліції, на місці події працювали слідчо-оперативна група, вибухотехніки та фахівці інших служб. Встановлено, що внаслідок вибуху пошкоджено вітрину аптеки, вікна у двох квартирах, накриття банкомату, ліхтар та бруківку.

За кілька годин після перевірок стало відомо, що газ у колодязі є, але звідки – не зрозуміло. У компанії зв’язку, яка колись проклала там оптичні мідні кабелі, цього не знають. Кажуть, що за графіком такі комунікації у каналізаційних колодязях мають перевіряти раз на три роки, і цей термін ще не сплив.

"Було встановлено наявність в цих колодязях одного з трьох газів: або метану, або пропану, або вуглекислого газу. Це все було зафіксовано у протоколі робочої групи відповідного акту. І тепер всі ці документи передані слідчому, який, власне, і проводить слідство з метою встановити остаточно, що відбулося", – розповів речник "Укртелекому" Михайло Шуранов.

Одна з версій – несправність мереж із паливом.

"Звідки – ми зараз з’ясовуємо. Можливо, першопричина, що десь пошкоджений газопровід або якісь інші є моменти", – каже керівник Львівського міського центру телекомунікацій Руслан Хмель. 

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Санкція статті передбачає покарання включно до обмеження волі на строк до трьох років.

Вибух на вулиці Франка розтрощив вітрину аптеки та бруківку

Вибух на вулиці Франка розтрощив вітрину аптеки та бруківку

Хвиля вибуху розбила вікна у квартирах людей

Хвиля вибуху розбила вікна у квартирах людей

Фото: потерпілого

ДИВИСЬ ЩЕ:

Нудився без діла: що "світить" школяру за "мінування" львівського вокзалу

Вчетверте за місяць: у Львові замінували три бізнес-центри

Відбувається евакуація: у Львові шукають вибухівку на ринку

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах