За моральні збитки: львів'янка відсудила в туроператора кругленьку суму

Львів’янка відсудила в туроператора 105 тисяч

Львів’янка відсудила в туроператора 105 тисяч

Події
20 березня 2019 15:00

Львів’янка відсудила в туроператора OASIS Travel Ukraine 105 тисяч гривень за зірвану відпустку в Тунісі. Вартість самої путівки складала лише 20 тисяч гривень, решта коштів – відшкодування моральної шкоди та штрафи. Відповідне рішення Залізничного районного суду від 7 березня опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У липні 2018 року Іванна Бучацька придбала у турагентстві путівку на двох до Тунісу від OASIS Travel Ukraine. Тур включав у себе переліт літаком авіакомпанії Bravo Airwais зі Львова до міста Монастір і назад, трансфер та 10-денний відпочинок у готелі Marhaba Palace Kantaoui 5*. Вартість путівки склала 20 тисяч гривень, повідомляє zaxid.net.

За два дні до вильоту працівниця турагентства повідомила, що у зазначений термін тур не відбудеться, оскільки авіакомпанія скасувала рейси, замовлені туроператором.

Жінка звернулась до суду з вимогою відшкодувати їй повну вартість туру, 20 тисяч гривень моральної шкоди та ще 80 тисяч - неустойки, передбаченої законом України про захист прав споживачів.

Зокрема, позивачка вимагала від авіакомпанії Bravo Airwais відгодувати їй 400 доларів за скасовані авіарейси. Однак представник авіакомпанії пояснив, що рейси скасували через те, що туроператор не вніс оплату за них.

Відтак суд зобов’язав туроператора OASIS Travel Ukraine відшкодувати Іванні Бучацькій 20 тисяч за зірваний тур, 80 тисяч штрафу та 5 тисяч гривень моральної шкоди. Рішення набуде чинності 7 квітня, якщо до того часу відповідач не подасть апеляцію. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Як покарали: львівський суд виніс вирок 26-річній сутенерці

Солодощі з психотропами: поліція прокоментувала скандальну інформацію із соцмереж

А голову ти не забув: львівські вчителі висадили учня на кордоні в мороз

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах