Канатна дорога на Високий Замок: прийнято остаточне рішення

У Львові прийняли остаточне рішення щодо будівництва канатної дороги на «Високий Замок».

У Львові прийняли остаточне рішення щодо будівництва канатної дороги на «Високий Замок».

Події
03 квiтня 2019 12:56

У мерії відбулося завершальне засідання робочої групи щодо підготовки інвестиційного проекту з будівництва підвісної оглядової канатної дороги на Високий Замок. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

"Проект є дуже амбітним та неординарним, ми активно вивчали досвід європейський міст, у яких вже функціонують подібні підвісні оглядові канатні дороги. Реалізація інвестиційного проекту дозволить поряд з підвісною оглядовою канатною дорогою реалізувати цілий ряд важливих компонентів, а найважливіше — залучити значний обсяг інвестицій в міську, зокрема паркову інфраструктуру. Зокрема, передбачається будівництво пішохідного мосту пам’яті героїв Небесної Сотні через вул. Кривоноса",  — розповів керівник управління інвестицій та проектів департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Роман Старецький.

Щодо інвестиційного конкурсу, то його, за словами Старецького, планують оголосити відразу після отримання ряду погоджень. 

Нагадаємо, напрацьована концепція прокладення канатної дороги надає можливість доброго доступу до оглядових майданчиків Високого Замку, в тому числі для маломобільних груп населення, з яких розкриваються панорами історичного центру Львова, та сприятиме кращому використанню рекреаційних можливостей парку "Високий Замок". У процесі підйому з пасажирських кабін канатної дороги під час руху забезпечується можливість огляду історичних панорам центральної частини Львова. 

Нагадаємо, що канатна дорога у Львові була ще понад 100 років: раритетні фото. А у 2015 році була ідея з’єднати канатною дорогою центр міста і Стрийський парк. У 2017 році архітектори розробили проект канатної дороги на Високий Замок і порахували, у скільки обійдеться будівництво.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Батьки в шоці: на Львівщині дитина знайшла 150 тисяч гривень і повернула власнику

На чужий коровай: хто у Львові отримує найбільшу зарплату

Шеф, не затримуй зарплату: опубліковано рейтинг найбільших боржників Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах