У трьох областях Західної України за минулий рік збудували десятки нових полів

Новина - Події - У трьох областях Західної України за минулий рік збудували десятки нових полів

Новина - Події - У трьох областях Західної України за минулий рік збудували десятки нових полів

Події
11 квiтня 2019 09:00

На Західній Україні Франківська область минулого року лідирувала за кількістю зведених спортивних майданчиків. За даним Федерації Футболу України, у 2018 році тут збудували 53 нових спортивних об'єкти, будівництво яких було профінансовано з різних джерел. Найбiльшу кiлькiсть нових майданчиків отримав обласний центр.

Львівська область трохи поступилась Прикарпаттю. Тут за 2018 рік збудували всього 18 нових майданчиків: у Дрогобицькому, Яворівському, Кам’янка-Бузькому, Сокальському, Жовківському, Бродівському, Самбірському, Городоцькому, Дрогобицькому, Пустомитівському, Стрийському та в с.Великосілки Кам'янка-Бузького району.

А от Закарпаття добряче відставало від сусідніх областей. Декілька полів зі штучним покриттям минулого року відкрили в ужгородських школах. За словами мера міста Богдана Андріїва, наразі його робота буде спрямовуватись на те, щоб такі спортивні можливості були в кожному навчальному закладі.


Хто та як розвиває футбольну інфраструктуру регіонів


Гра мільйонів уже давно стала частиною не тільки дворового життя українців, а й таким собі методом комунікації між громадами. Вона гартує дух переможців та породжує любов до інших видів спорту. Наразі масовий футбол потребує підтримки. Тож стратегічно важливим кроком є відновлення та спорудження нових майданчиків і стадіонів в усіх точках держави. Тому, в рамках бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України", цим активно займається  ТОВ "ФФУ Продакшн" - український завод з виробництва штучних полів за технологією Polytan".


Якісний дворовий футбол


Питання підтримки дворового футболу для України є глобальним, тому й вирішується на державному рівні. З бюджету щорічно виділяються кошти, а програма "Будуй Поле" займається безпосередньо відновленням спортивної інфраструктури регіонів. Працює вона під егідою ФФУ. За період її існування, в 15-ти областях країни вдалось облаштувати більше трьох сотень об’єктів.

Збудовані футбольні поля зі штучним покриттям стали зразковими і надалі будуть задіяні для проведення Всеукраїнського турніру зірок дворового футболу.

Зазначимо, що тільки за минулий рік з державного бюджету виділили 370 млн. грн. на реконструкцію та побудову нових спортивних об’єктів. Для того, щоб і ваш регіон отримав фінансування, необхідно подати проект до Мінрегіону.


Українське поле з визнанням FIFA


Якісні умови спорту як в мегаполісах так і в селищах – частина стратегічного плану ФФУ. Щоб їх реалізувати, підприємство випускає високоякісне професійне і, насамперед, доступне штучне покриття за технологією LigaGrassProCoolPlus провідної німецької компанії Polytan. Це покриття, яке і використовується програмою "Будуй Поле", може бути сертифіковане за системою зірок FIFA.

Майданчики облаштовують за єдиними стандартами якості та безпеки, і після цього ФФУ додатково проводить перевірку. Що це все дає спортсменам? Завдяки густій структурі, штучність покриття абсолютно невідчутне під час гри і нагадує природне. Також трава гіпоалергенна, антигрибкова і стійка до погодних змін: так, при значних плюсових температурах вона нагрівається, тому ніяких опіків шкіри при падінні гравці точно не отримують.

Попереду ще довгий шлях для повного облаштування спортивної інфраструктури у всіх куточках України, але фундамент для цього закладено. ФФУ є автором, ідейним генератором та одним з практичних реалізаторів програми реконструкції та будівництва усіх майданчиків “Будуй Поле”. Вони дотримуються світових стандартів і разом з активною громадою роблять масовий спорт не тільки доступним, але і якісним. Це дає можливість виховувати нову плеяду переможців, зірок футболу, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах