"Я твого сина закопав": підозрюваний у вбивстві Тараса Познякова розповів моторошні подробиці

З’явилися моторошні подробиці вбивства львів’янина Тараса Познякова.

З’явилися моторошні подробиці вбивства львів’янина Тараса Познякова.

Події
15 травня 2019 09:44

Слухання резонансної справи у суді Києво-Святошинського району столиці про викрадення та вбивство водія BlaBlaCar львів’янина Тараса Познякова за крок до завершення. Невдовзі підозрюваному в злочині Дмитру Голубу дадуть останнє слово, пише Крапка.

На засіданні, що відбулось у суботу, 11 травня, прокурор, адвокати та потерпілі виступили із завершальними промовами, якими підвели підсумки попередніх 40 засідань.

Батько зниклого Олександр Позняков розповів, що одразу після затримання підозрюваний Дмитро Голуб вдався до шантажу та вимагав 50 тисяч доларів за інформацію про свою жертву.

Дмитро Голуб - підозрюваний у справі вбивства Тараса Познякова

Дмитро Голуб - підозрюваний у справі вбивства Тараса Познякова


"Треба було менше смикатися"


"Я зустрічався з Голубом у СІЗО. Він сам вийшов на телефонну розмову зі мною. Тоді він висунув мені кілька вимог. Він обіцяв показати, що вони зробили з Тарасом. А я мав принести в СІЗО 50 тисяч доларів і зняти всі обвинувачення. Я погодився. На другий день мені прийшло повідомлення: "Гроші наперед". Враховуючи ситуацію, кошти були зібрані, але Голубу їх не передали. Через кілька місяців мені прийшло нове повідомлення – про те, що сума, оскільки я зірвав цю розмову, зросла до 75 тисяч і що він розмовлятиме з моєю дружиною "про жадібність і дурість її чоловіка". Після цього я був змушений звернутися до поліції із заявою про вимагання. А коли я звернувся до Голуба: "Тоф, скажи, що сталося з моїм сином? Навіщо ви це зробили?" Він відповів: "Після заправки ми йому сказали: "Руки на руль". Малий не зрозумів ситуацію, почав опиратись, і я зробив постріл". Він сказав: "Треба було менше смикатися", – згадував Олександр Позняков.


Херой, а не герой


Також батько Тараса розвінчав міф про "героя АТО", яким намагався виставити себе Дмитро Голуб. За словами Олександра Познякова, Голуб у зоні АТО займався мародерством і систематично приганяв викрадені там автомобілі. Власнику гаража, у який викрадачі пригнали, зокрема, й Audi A6 Познякова, він пояснював, що це транспорт, забраний у сепаратистів або "продажних суддів, яким він більше не знадобиться". Батько Тараса додав, що хазяїн гаража знав Голуба як Віктора Пилипчука (за фальшивим паспортом) і не здогадувався, чим той займається насправді.


"Я беру його подушку і нюхаю"


За словами батька зниклого хлопця, коли він розмовляв із Голубом, то обіцяв, що погодиться на всі його умови. Але це не допомогло.  "Він твердо заявив: "Я твого сина закопав. Його немає серед живих", – пригадує Позняков.

"Коли я приходжу у квартиру і заходжу до кімнати Тараса, я беру його подушку і нюхаю… Тому не те що довічне… Я думаю, ви приймете правильне рішення", сказав перед суддями батько Тараса.


Присяжні плакали


Прокурор Юлія Юркова заявила, що слідство довело вину Дмитра Голуба за низкою тяжких статей. Пом’якшувальних обставин, що могли б зменшити покарання, встановити не вдалося. Незважаючи на тиск доказів, Голуб не визнав вину та не розкаявся у вчиненому, під час суду погрожував батькам Тараса та суддям, а перебуваючи в ізоляторі, постійно порушує умови тримання під вартою.

Також суддя розпорядився до 24 травня перевезти Дмитра Голуба до Київського ізолятора (зараз він перебуває в Житомирі). Голуба можуть доправити в суд і запропонувати йому сказати останнє слово. Утім, чи захоче він щось казати, невідомо. Уже понад півтора року його не допускають до засідань через хамську поведінку, погрози та спробу завдати шкоди учасникам суду: під час одного із засідань у Шевченківському райсуді Києва Голуб вирвав дошку з лави, на якій сидів, і кинув її в бік суддів. Тоді він розбив телевізор.

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва на власному автомобілі й зник. Востаннє камери відеоспостереження зафіксували, що його машина з'їхала з траси в селищі Бобриця Києво-Святошинського району, що за 25 кілометрів від Києва. Через тиждень правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина в одному з гаражів Києво-Святошинського району. У серпні 2016 року арештували першого підозрюваного у вбивсті – екс-бійця "Правого сектора" Дмитра Голуба (Тоф). Луан Кінгісепп (Лука) є другим підозрюваним у справі. Його оголосили у міжнародний розшук. Проте, 23 березня 2019 року, у Києві під час вибуху 28-річний чоловік загинув.

Луан Кінгісепп – підозрюваний у вбивстві Тараса Познякова.

Луан Кінгісепп – підозрюваний у вбивстві Тараса Познякова.

Додамо, що Тараса Познякова так і не знайшли.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Померла в мами на руках: водій львівської маршрутки збив 10-річну дівчинку

Розчавив дівчину і втік: у Львові автомобіль врізався у зупинку

Загинула миттєво: у мережу виклали відео смертельної ДТП на Соборній

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах