За все заплатиш: власника ресторану "Червона Рута", де масово отруїлися гості, оштрафували

Власника ресторану «Червона Рута», де масово отруїлися гості, оштрафували.

Власника ресторану «Червона Рута», де масово отруїлися гості, оштрафували.

Події
25 червня 2019 12:35

Власника ресторану "Червона Рута", де масово отруїлися гості, оштрафували. Як розповіла  Tvoemisto.tv  начальниця відділу організації розслідування спалахів Держпродспожив служби у Львівській області Олена Улашина, чоловікові доведеться сплатити 25 038 гривень. 

"За статтею 325 ККУ – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням – Сихівський відділ поліції веде кримінальне провадження. Повідомлення про закриття ми ще не отримували. ФОП написав нам лист, що він розірвав угоду з орендодавцем і не буде надавати послуги громадського харчування", – розповіла Улашина.

За словами Олени Улашиної, ресторан не мав документів на продукти, що на момент отруєння були на кухні, працівники не мали медичних книжок, не було і технологічних карт та документів про гігієнічне навчання.

"На підприємстві відсутній цех первинної обробки овочів – тобто брудні овочі обробляли у мильних ваннах гарячого цеху. Відсутній окремий виробничий цех для обробки риби, не було ємності для миття і дезінфекції яєць. У всіх цехах відсутні рукомийники. В холодному цеху на одному робочому столі кухарі готували десерти і нарізали сире м’ясо, а також – робили салати. При високій температурі повітря готувались страви, приготування яких у цей період року заборонене: наприклад, заливний язик. Був порушений і температурний режим – працівники не знали, як користуватись приладом для контролю температури всередині м’ясних і рибних страв", – розповіла Улашина.

Нагадаємо, 9 червня у ресторані "Червона Рута" у Львові святкували весілля 100 людей. Станом на ранок 11 червня за допомогою звернулися 39 осіб. Ближче до обіду їхня кількість зросла до 45. У закладі зафіксували численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продукті. Також до лікарні почали звертатись відвідувачі, які обідали тут 9 та 10 червня, святкували хрестини та причастя. Станом на вечір 12 червня зареєстровано 55 хворих, згодом — 63. Ресторан закрили. Фахівці зазначають, що заклад не був зареєстрованим, тобто працював самовільно. За результатами досліджень причиною отруєння людей стала сальмонелла. Її виявили у курятині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах