Побив коліна: до львівської лікарні госпіталізували хлопчика з правцем

До львівської лікарні госпіталізували 12-річного хлопчика із правцем

До львівської лікарні госпіталізували 12-річного хлопчика із правцем

Події
02 липня 2019 10:57

До львівської лікарні госпіталізували 12-річного хлопчика із Яворівського району заразився правцем через подряпину на коліні. У суботу, 29 червня, його госпіталізували до львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ.

Це перший випадок захворювання на правець серед дітей у цьому році на Львівщині, і сьомий – за останні роки, повідомила ZAXID.NET головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

За словами заступниці головного лікаря ОХМАТДИТу Олександри Бурди, хлопчика госпіталізували у суботу з характерними симптомами правця – у нього посмикувалися м’язи нижніх кінцівок. Інфекція потрапила в організм дитини через рани. 20 днів тому він упав і подряпав коліна.

  "За словами матері, хлопчик не мав щеплення від правця. З семи випадків правця серед дітей, які ми фіксували за останні роки, два випадки – з Яворівського району. Найчастіше це захворювання діагностуємо саме влітку, коли діти бігають, падають, отримують різного роду травми через які і потрапляє в організм інфекція", - розповіла Олександра Бурда.

Хлопчика лікують в травматологічному відділенні лікарні, де перебуває під постійним наглядом лікарів. Наразі у нього не є важка форма правця, але як поведеться хвороба далі, спрогнозувати важко.

Зазначимо, правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. У важких випадках хворий вигинається дугою, спираючись на п’ятки і потилицю. Якщо негайно не розпочати лікування, пацієнт може і померти. Правець може спричиняти важкі ускладнення – асфіксію та зупинку серця.

За словами медиків, захиститися від цієї хвороби, можна лише вакцинацією. Дітям слід отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація. Дорослим потрібно поновлювати щеплення від правця кожні 10 років. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах