Косить газони, їздить за кордон: львів'янка Ірина Шуль відсвяткувала 101-й День народження

Львів'янка Ірина Шуль відсвяткувала 101-й день народження. Фото Експрес.

Львів'янка Ірина Шуль відсвяткувала 101-й день народження. Фото Експрес.

Події
02 липня 2019 12:34

Львів’янка Ірина Шуль відзначила 101-й день народження походом у театр.

Пані Ірина живе у Львові сама і відмовляється переїжджати до доньок. Її енергії позаздрить навіть молодь.

"Вона не засиджується вдома, постійно бігає на зустрічі, за кордон їздить. Торік бабці треба було поновити закордонний паспорт, то вона нікому не сказала, сама пішла у відповідну установу та оформила документ. Її можна побачити за роботою з газонокосаркою", – розповів виданню Експрес онук Святослав Лінинський.

На 101-й день народження рідні подарували іменинниці квиток в оперний театр, адже від квітів чи інших подарунків Ірина Михайлівна категорично відмовляється.

Додамо, що народилась пані Ірина у селі Вовче, що в передмісті Перемишля. Спершу навчалась в українській гімназії імені Маркіяна Шашкевича, згодом в Академії закордонної торгівлі у Львові.

У 1942-1944 роках співпрацювала із ОУН-УПА, займалась поширенням бофонів. За цей зв’язок у січні 1944-го потрапила до концтабору Равенсбрюк, згодом до його філії Флосенбург. Після втечі з потяга, який віз її до концтабору, Ірина Шуль жила у Львові. Там же й зустріла хлопця, який колись давав їй бофони – Івана Швака (Шуля). Побралися. Прожили разом 64 роки. Нині в Ірини Шуль двоє доньок, четверо внуків та шестеро правнуків.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах