Затори, прощавайте: у Львові відновлять роботу над проектом метрополітену

Депутати підтримали петицію про проект львівського метро.

Депутати підтримали петицію про проект львівського метро.

Події
11 липня 2019 17:56

У четвер, 11 липня, депутати міської ради підтримали електронну петицію про відновлення проекту будівництва метрополітену у Львові.

Петицію зареєстрував Василь Лозовий 14 травня і 14 червня вона зібрала необхідних пів тисячі голосів. На засіданні сесії, Василь Лозовий зауважив, що через 10-15 років частиною Львова можуть бути Винники, Брюховичі, Сокільники, Дубляни, Малехів та інші довколишні населені пункти і, щоб запобігти транспортним колапсам, треба збудувати метро, повідомляє zaxid.net.

Зокрема, автор петиції зазначив, що львівське метро може бути, як наземне, так і підземне. Окрім цього, він запропонував заборонити проводити будь-які роботи з будівництва метро у радіусі 1 км від Львівської міськради.

Відтак департамент житлового господарства та інфраструктури  має розробити дорожню карту щодо вирішення цього питання до наступного пленарного засідання.

Нагадаємо, що розмови про метро у Львові тривають ще з радянських часів. Після невдалої спроби в середині 80-х провести лінію підземного трамваю, через що пошкодили історичні будівлі, цю ідею відклали.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах