Погані новини: сім тисяч львів’ян можуть залишитися без питної води

Вода, що подається у селище Рудно, непридатна для пиття.

Вода, що подається у селище Рудно, непридатна для пиття.

Події
15 липня 2019 17:45

Вода, що подається у селище Рудно, де проживає близько 7 тисяч мешканців, непридатна для пиття.

"При проведенні досліджень стану води з розвідної мережі та локального водозабору КП "Теребля" встановлена не відповідність води за вмістом нітратів та бактеріологічних забруднень із свердловин вимогам…", – йдеться в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Зазначається, що нітрати — це солі азотної кислоти. Вони потрапляють у воду з атмосферними опадами, з промисловими та господарсько-побутовими стічними водами, стоками з сільськогосподарських угідь тощо. Нітрати характеризуються широким спектром токсичної дії і можуть стати причиною виникнення водно-нітратної метгемоглобінемії серед населення, пише zaxid.net.

Окрім цього, незадовільна якість води виявлена і в процесі досліджень індивідуальних криниць мешканців селища. Вміст нітратів у 40% криниць перевищує допустиму норму. Встановлено, що криничні води мають і бактеріальне забруднення – виявлено загальні коліформи, ентерококи, кишкову паличку.

Відповідно до проведеного моніторингу води із джерела, що розташовано на вулиці Мазепи, також встановлено факт невідповідності вимогам санітарних норм.Таким чином, у Рудно нині відсутня якісна вода!

Проте у Держпродспоживслужбі наголосили, що орган місцевого самоврядування зобов’язаний забезпечити жителів населених пунктів питною водою, кількість та якість якої повинні відповідати вимогам санітарних норм і державного стандарту.

Нагадаємо перелік джерел Львова, з яких не можна пити воду.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах