Компот із рамбамбара: історики розповіли лайфхаки наших бабусь з догляду за шкірою влітку

Лайфхаки наших бабусь для літнього догляду за шкірою. Фото navolne.life

Лайфхаки наших бабусь для літнього догляду за шкірою. Фото navolne.life

Події
24 липня 2019 13:28

Дослідники історії Львова відсканували і виклали у мережу поради догляду за шкірою 85-літньої давності, опубліковані у популярному жіночому часописі того часу "Нова Хата". Матеріал під назвою "Літня косметика" побачив світ у 1934 році, пише photo-lviv.in.ua.

"З досвіду знаємо, що вигляд нашої шкіри залежить у великій мірі від поживи. Декому шкодять гострі приправи, другому знов суха, пісна їжа. Тепер, коли міняємо спосіб відживлення й переходимо з зимової на рослинну їжу, варто застановитися над тим, що саме тут може бути корисним для нашої шкіри", – так починається матеріал для красунь-передплатниць "Нової хати". 

Реклама крему

На думку автора тексту, головний секрет здорової шкіри – правильне харчування, основа якого – овочі.

"Ярина [городина, овочі – ред.] має всі ті складники, що дають запоруку легкої стравности. Вона не залежується в шлунку, переходить скоро в кров та другі потрібні речовини. Скорий і легкий процес травлення та поживний зміст приводить із собою  гладкість та чистоту шкіри. При помочи яринних страв можемо також схуднути без шкоди для нашої шкіри. Бо знаємо, що при надто напрасному худненні шкіра поморщиться і зжовкне", – йдеться у тексті метеріалу.

Реклама української пудри

Реклама української пудри "Альое" у виконанні відомого художника Святослава Гординського ("Нова Хата", 1934).

Магазин парфумерії у Львові (

А ще, нашим бабуся і прабабусям радили щодня пити молоко. Адже воно, як писали у популярному жіночому часописі, "добре ділає на чистоту шкіри". 

"Молоко приспішує травлення й тому є добрим і зовсім нешкідливим засобом схуднення. Але найкраще ділають овочі. Заки вони ще появляться, мусимо допомагати собі завареними компотами та сушеним варом. Вже маємо рамбарбар, що заступить по части свіжі компоти", – зазначено у матеріалі.

Нагадаємо, у мережу виклали чорно-білі фото, зроблені у Львові в 90-х роках минулого століття. На світлинах харизматичного фотографа Вілі Фургала – усміхнені обличчя тогочасної молоді, випадкові перехожі і трішечки міських пейзажів. А також 13 модних тенденцій наших бабусь на старих фото, опублікованих істориками: мода весна-літо 1929.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах