Знести не можна зберегти: львів'яни голосують проти будівництва на Сахарова

Львів'яни дискутують про знесення будинку на Сахарова.

Львів'яни дискутують про знесення будинку на Сахарова.

Події
30 липня 2019 10:57

Львів'яни зареєстрували дві петиції про збереження та знесення будинку Терлецького на вулиці Сахарова. Відповідні заяви зареєстрували у Єдиній системі місцевих петицій.

Петиція за збереження будинку вже набрала необхідну кількість голосів. Вона з'явилася, коли виконком Львівської міськради погодив забудовнику знести будинок та на його місці збудувати офісний центр.

Авторка заяви Людмила Конюх зазначила, що перехрестя вулиць Горбачевського і Сахарова закорковане не лише у час пік, тому нове будівництво лише ускладнить пересування цими вулицями. Крім цього, нова будівля буде підключена до старих комунікацій, що, на думку авторки петиції, призведе до ще більшого підтоплення перехрестя, яке й так часто заливає під час дощів.

Вигляд наявної будівлі Терлецького, яку планують знести

Вигляд наявної будівлі Терлецького, яку планують знести

Натомість автор петиції про підтримку нового будівництва Василь Жбадинський вважає, що у районі вулиць Сахарова – Княгині Ольги – Горбачевського немає сучасних споруд, а наявна забудова виглядає закинутою та депресивною. Ця заява поки що набрала понад 190 голосів.

 "Будівництво сучасного інноваційного офісного центру на місці старого, перебудованого в радянські часи, будинку по вул. Сахарова, 52 оживить та осучаснить район. Параметри висоти новобудови залишаться практично в тих самих межах, що не призведе до незручностей та особливих змін у просторовому сприйнятті місцевості", – йдеться у петиції.

Візуалізація майбутнього офісного центру на Сахарова, 52

Візуалізація майбутнього офісного центру на Сахарова, 52

За інформацією Tvoemisto.tv, очільниця охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зазначає, що будинок справді не має історичної чи архітектурної цінності, але він вписується у загальний вигляді вулиці, тож зносити його не варто. Однак більшість членів виконкому переконані, що від будівлі 1907 року, в якій проживав львівський аптекар та меценат Михайло Терлецький, залишилося небагато, оскільки наприкінці минулого століття її перебудували, додали штучний декор та пластикові вікна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах