Щоб знали, як нищити: львівські мозаїки внесуть у спеціальний реєстр

У Львові інвентаризують всі мозаїки

У Львові інвентаризують всі мозаїки

Події
02 серпня 2019 16:13

Управління охорони історичного середовища інвентаризує всі мозаїки, що розташовані на території Львова. Відповідне рішення виконавчого комітету погодили сьогодні, 2 серпня, під час засідання виконавчого комітету. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За словами керівниці управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко, управління має точний перелік мозаїк, які з’явились до 1939 року. До того ж, за попередніми підрахунками, у Львові є 33 мозаїки радянського періоду та 37 тих, які створили у 90-х роках. 

Після того, як інвентаризують усі мозаїки, їх викладуть на геопорталі Львова, а забудовників зобов’яжуть ураховувати наявність мозаїки на будівлях, які вони плануватимуть реконструювати. Водночас будинки з мозаїками заборонять зносити і дозволять лише ремонтувати та реконструювати ту частину, на якій мозаїки нема. 

Рішення про створення реєстру мозаїк прийняли після резонансного знищення мозаїки на фасаді магазину "Океан". Після чого представник забудовника запевнив, що її просто "перенесли". На позачерговому засіданні виконавчого комітету Львівської міськради вирішили скасувати містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп" будівлі магазину "Океан".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах