Думав, що застудився: до львівської лікарні потрапив чоловік з лептоспірозом

У Львові в реанімацію потрапив чоловік з лептоспірозом

У Львові в реанімацію потрапив чоловік з лептоспірозом

Події
05 серпня 2019 17:49

У понеділок, 5 серпня, до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували з лептоспірозом мешканця Старосамбірського району. Чоловік перебуває у реанімації у важкому стані.

Як повідомив ZAXID.NET завідувач реанімаційного відділення лікарні Віктор Токарєв, стан 55-річного пацієнта важкий, проте дихає він самостійно. Він проживає в одному з сіл Львівщини.

За словами виконувача обов’язків заступника директора львівського обласного лабораторного центру Наталії Лозинської, поки що невідомо, де точно чоловік заразився лептоспірозом. Попередньо відомо, що він косив траву і міг з’їси щось немите, можливо брудними руками. 

"Чоловік захворів ще 31 липня. У нього підвищилася температура, боліла голова, м’язи, але чоловік до лікарів не звертався, думав застуда. До Старосамбірської центральної районної лікарні він звернувся 3 серпня, а звідти чоловіка госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні, бо він був у важкому стані", - зазначила Наталія Лозинська.

Додамо, що 11 січня у Львові помер 54-річний чоловік, в якого діагностували важку форму лептоспірозу. Як виявилося, у підвалі будинку, де мешкав львів’янин, було багато щурів. Через кілька днів, 17 січня, з лептоспірозом ушпиталили 57-річну львів'янку. Недугу вона підчепила після споживання немитих яблук.

Як убезпечити себе від лептоспірозу

Як убезпечити себе від лептоспірозу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах