На підготовку – два тижні: львів'янам подаватимуть воду погодинно

У Львові можуть запровадити погодинне водопостачання

У Львові можуть запровадити погодинне водопостачання

Події
07 серпня 2019 10:25

У Львові планують запровадити подачу води за графіком. Погодинне водопостачання може вступити в дію уже після 20 серпня.

Речниця "Львівводоканалу" Уляна Горбата розповіла, що з 1 липня в Україні на 25% зріс тариф на електроенергію. Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, прийняла таке рішення, однак не відкоригувала послуги на водопостачання та водовідведення. Через це зараз водоканали понесли збитки, повідомляє tvoemisto.tv.

  "Ідею про перехід на погодинну подачу води згенерувала Асоціація водоканалів України. Нацкомісія не відкоригувала послуги на водопостачання та водовідведення усі водоканали вимушено стали боржниками. Якщо йдеться про "Львівводоканал", то нарахування на місяць зросли до 3,5 млн гривень. Таких коштів ми не маємо", – зазначила Уляна Горбата.

Вона додала, що погодинного водопостачання не введуть, якщо водоканалам продаватимуть дешевшу електроенергію. Іншою альтернативою може стати підвищення тарифу на 20%. Це компенсує витрати на електроенергію та заробітну плату.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах