Не переплачуй: у МОЗ розширили перелік "Доступних ліків"

У МОЗ розширили перелік "Доступних ліків"

У МОЗ розширили перелік "Доступних ліків"

Події
22 серпня 2019 10:18

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий перелік препаратів, які видають за програмою "Доступні ліки". Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун.

У реєстрі тепер 254 препарати, із них 72 є безкоштовними для пацієнтів, за інші необхідно доплатити невелику різницю. Перелік безоплатних ліків збільшився майже на 20%, порівняно з попереднім. Найдорожчий препарат, який повністю оплачує держава, коштує — 863,43 гривні. Йдеться про ліки, які пацієнти мають приймати постійно. Переглянути повний перелік діючих речовин та препаратів за програмою можна на сайті МОЗ. 

Із 1 квітня цього року в Україні медикаменти з урядової програми "Доступні ліки" видають виключно за електронними рецептамиПацієнт отримує повідомлення з кодом рецепту на телефон, за яким у будь-якій аптеці, яка бере участь у програмі "Доступні ліки", може отримати ці ліки. 

Нагадаємо, програма "Доступні ліки" стартувала торік у квітні. Згідно з нею, вартість ліків відшкодовують для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах