У Львові шукають донорів крові для собак. Фото сміливчиків

У Львові шукають донорів крові для собак.

У Львові шукають донорів крові для собак.

Події
27 сiчня 2021 11:55

У Львові шукають донорів крові для собак, а також знайомлять із чотирилапими, які вже стали донорами. Щомісяця завдяки донорській крові у місті Лева вдається врятувати приблизно чотирьох тварин. Втім, потреба у донорах є завжди. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Майже два роки у місті Львові діє перший в Західній Україні банк крові для тварин. Лише у 2020 році тут провели 52 переливання крові. Проте потреби у крові значно перевищують запаси. Тож власників собак закликають долучати своїх чотирилапих улюбленців до доброї справи. 

Перший у Західній Україні банк крові для тварин відкрили у Львові у березні 2019 року. Фото: ЛКП "Лев"

Знайомтеся, львівські собаки-донори та їхні господарки 

Доберман Хельга вже вдруге здала кров. Її господиня Діана, дізнавшись про роботу банку крові, вирішила допомогти рятувати тварин. Після того, як Хельга вперше здала кров, ветеринари Першої комунальної ветеринарної клініки врятували одного зі своїх пацієнтів. Надихнувшись цією історією, Діана вирішила, що її собаці варто зробити це знову.

Доберман Хельга була донором вже двічі. Фото Львівська міськрада.

Доберман Хельга була донором вже двічі. Фото Львівська міськрада.

Допомогти ПКВК прийшла і Ксенія Вікторова разом із лабрадором Дарсі, який теж двічі здавав кров.

Лабрадор Дарсі вже двічі здавав кров. Фото Львівської міськради.

Лабрадор Дарсі вже теж двічі здавав кров. Фото Львівської міськради.

До доброї справи також долучилася волонтерка Марина Путіліна, яка привела свою собаку Мажорку. Вона не змогла пройти повз потреби клініки, адже тут свого часу врятували її іншого чотирилапого друга, який був у критичному стані.

Мажорка зовсім не боїться ветеринарів. Фото Львівська міськрада.

Мажорка зовсім не боїться ветеринарів. Фото Львівська міськрада.

Потреба у донорах є завжди

Щомісяця завдяки донорській крові у Львові вдається врятувати приюлизно чотирьох собак. Зазвичай, чотирилапих донорів лаборанти Банку крові для тварин шукають у соцмережах. Також телефонують до власників собак, які вже були донорами, запитуючи, чи не хотіли б вони, щоб їхній собака ще раз здав кров.

"Як тільки до нас приходить собака філантроп, ми збираємо анамнез, проводимо клінічний огляд, перевіряємо наявні вакцинації, робимо загальний аналіз крові та мікроскопію, перевіряємо окремі показники біохімічного аналізу і визначаємо групу крові тварини. За цими процедурами можемо точно знати, чи собака здоровий. Ми передаємо ці показники власнику чотирилапого в обмін на можливість взяти кров, тому господарі мають змогу безкоштовно дізнатися про стан здоров"я домашнього улюбленця", — розповів лаборант ЛКП "Лев" Тарас Басараб.

Хто може стати донором крові для тварин

Донорами крові можуть стати здорові вакциновані собаки віком від двох років і масою не менше 25 кілограмів. Це безкоштовна послуга для господарів цих тварин. 

Донорами крові можуть стати здорові вакциновані собаки масою не менше 25 кілограмів. Фото: ЛКП "Лев"

Нагадаємо, у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові ЛКП «Лев» облаштувало тренувально-вигульний майданчик для вигулу собак. Тут містяни можуть у будь-який час вигуляти свого чотирилапого друга.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах