Стане безпечніше: де у Львові встановлять тривожні кнопки

У Львові встановлюють камери спостереження та  тривожні кнопки

У Львові встановлюють камери спостереження та тривожні кнопки

Події
21 жовтня 2019 17:51

У Львові встановлюють нові камери відеоспостереження із функцією розпізнавання номерних знаків та облич. Також невдовзі облаштують чотири острівці безпеки з тривожними кнопками для виклику поліції. На це мерія виділила 17,9 мільйонів гривень.

За словами заступника начальника управління безпеки міста ЛМР Павла Пеца, у Львові встановлять близько 280 нових камер спостереження, які під’єднають до існуючої мережі, повідомляє ZAXID.NET.

  "Збільшуємо кількість камер із визначенням номерних знаків, які будуть розташовані на всіх головних вулицях і перехрестях міста. Встановлюється система визначення облич у центральній частині міста, головному та приміському вокзалах, а також автовокзалу на вулиці Стрийській. Усю інформацію з цих камер буде отримувати поліція, щоб мати змогу порівняти ці дані з інформацією із їхньої бази даних", – зазначив Павло Пец.

Подібний вигляд матимуть острівці безпеки у Львові

Подібний вигляд матимуть острівці безпеки у Львові

Чотири острівці безпеки з тривожними кнопками облаштують на площі Ринок і у трьох міських парках: "Високий замок", Парк культури і в Стрийському парку або парку імені Франка. Людина, яка потребуватиме допомоги, зможе натиснути на кнопку і одразу зв’язатися із поліцією або центром безпеки міста.

Як повідомив Павло Пец, такий острівець виглядатиме, як стовпець із кнопкою та роботизованою камерою відеоспостереження. Додатково на цьому острівці безпеки вмикається світлова і звукова сирена.

Перші камери вже почали монтувати у місті, а повноцінно оновлена система відеоспостереження запрацює в листопаді.

Станом на сьогодні у Львові працює 71 камера центру безпеки міста, частина з яких має функцію розпізнавання номерних знаків.Поліція Львова також встановлює свої камери спостереження.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах