Молодь вже не та: стало відомо, скільки львів'ян не можуть мати дітей

На Львівщині майже кожна 5-6 пара не може мати дітей

На Львівщині майже кожна 5-6 пара не може мати дітей

Події
10 жовтня 2019 12:04

На Львівщині майже кожна 5-6 пара не може мати дітей. Серед них багато молодих пар, які мають проблеми зі здоров'ям, що стають причиною безпліддя.

Як повідомила Tvoemisto.tv директорка Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення Марія Малачинська, пацієнти вже в дуже молодому віці мають багато проблем – від захворювань ендокринної системи до непрохідності чи відсутності маткових труб.

Одними з основних причин безпліддя, зазначає Марія Малачинська, є проблеми з ендокринною системою, наприклад, порушенням роботи щитоподібної залози, метаболічний синдром, ожиріння.

  "Перша й основна причина – неправильне харчування підлітків. Крім того, зараз зростає статистика чоловічого безпліддя. Раніше був міф, що захворіти може тільки жінка, проте зараз ситуація практично рівна. Тому якщо пара не може завагітніти, потрібно обстежитися обов’язково обом. У чоловіків діагностика проходить легше, але лікування триває довше", – розповіла вона.

Аби попередити безпліддя необхідно дбати про репродуктивне здоров’я ще з підліткового віку, зокрема ходити на профілактичні огляди до дитячих гінеколога й уролога. Перший візит лікарка радить зробити ще у 11-12 років. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах