Вперше ві Львові: симфонічний оркестр проведе концерт у психлікарні

На території Львівської психіатричної лікарні вперше проведуть концерт симфонічного оркестру для пацієнтів.

На території Львівської психіатричної лікарні вперше проведуть концерт симфонічного оркестру для пацієнтів.

Події
09 жовтня 2019 17:16

У четвер, 10 жовтня, на території Львівської психіатричної лікарні вперше проведуть концерт симфонічного оркестру для пацієнтів.

Музичний захід під назвою "Розуміємо, приймаємо, діємо", присвячений Всесвітньому дню психічного здоров`я, відбудеться просто неба.

"Посеред стін психіатричної лікарні пролунає жива музика для тих, кого суспільство всіляко намагається від себе відмежувати, хоча й неохоче це визнає: для пацієнтів, поневолених психічними хворобами у мурах психіатричних закладів або ізольованих від суспільства стигматизаційним вироком", — йдеться у повідомленні організаторів.

На території Львівської психіатричної лікарні проведуть концерт для пацієнтів.

На території Львівської психіатричної лікарні проведуть концерт для пацієнтів.

"Здебільшого реципієнтами цього концерту будуть хронічні хворі нашої психіатричної лікарні, які роками перебувають в закритому просторі і не дихають сучасним повітрям культури. Ми хотіли, щоб вони долучились до звичайного, щоденного мистецького життя", — наголосив розповів завідувач кафедри психіатрії та психотерапії факультету післядипломної освіти Львівського Національного медичного університету імені Данила Галицького, психотерапевт Олександр Фільц.

Концерт відбудеться за участю Академічного симфонічного оркестру "ІNSO-Львів", який виконуватиме твори світового класика, основоположника класичної музики Вольфганга Амадея Моцарта.

"Цей захід говорить про те, наскільки ми приймаємо одне одного. Він покликаний розвінчувати ті міфи, які поширюються навколо хворих", — зазначила дружина міського голови Львова, мистецтвознавиця Катерина Кіт-Садова.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах