Восьмеро в лікарні: у львівському ресторані виявили низку порушень

Львівські фахівці виявили низку порушень у ресторані "Фабрика їжі"

Львівські фахівці виявили низку порушень у ресторані "Фабрика їжі"

Події
17 жовтня 2019 16:01

Спеціалісти виявили низку порушень у ресторані швидкого харчування "Фабрика їжі" у Львові, де отруїлися люди. Сьогодні, 17 жовтня, кількість отруєних у закладі збільшилася до 8 людей. В лікарню потрапив 17-річний хлопець. У всіх пацієнтів симптоми гострого ентероколіту. 

"Насправді вони там проводять приготування їжі, хоча умови відсутні. Напівфабрикати постачаються з іншого об’єкту – кафе "Цісар", що знаходиться на Городоцькій. Документи, які супроводжують ці напівфабрикати не містять інформації про час виготовлення і дати реалізації. Крім того наші спеціалісти виявили, що не було дезінфікуючих засобів, не було умов для дезинфекції яєць", – розповіла Galnet заступниця начальника управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Улашина.

Також вона зазначила, що персонал не пройшов гігієнічне навчання і не володіє знаннями про дотримання санітарно-гігієнічного режиму. У холодильниках, які частково іржаві, були відсутні термометри. Також не було термометрів для вимірювання температури продуктів. На ножах і дошках було відсутнє маркування.

На директора ТзОВ вже склали припис про усунення недоліків, тож заклад закрили до 29 жовтня. У поліції відкрили кримінальне провадження. Також Улашина додала, що раніше випадків отруєння у "Фабриці їжі" не фіксували.

Нагадаємо, що перших трьох відвідувачів фаст-фуду госпіталізували ввечері 14 жовтня. Згодом кількість отруєних зросла вдвічі.

VG Львів проаналізував і зібрав перелік усіх ресторанів, піцерій і їдалень міста, де масово труїлися відвідувачі впродовж останніх кількох років.

Львівські фахівці виявили низку порушень у ресторані швидкого харчування

Львівські фахівці виявили низку порушень у ресторані швидкого харчування "Фабрика їжі"

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах