Відкривай гаманець: у скільки обійдеться львів’янам спалювання сухого листя

За спалювання сухого листя у Львові загрожує штраф.

За спалювання сухого листя у Львові загрожує штраф.

Події
05 листопада 2019 17:43

Для тих, хто палить сухе листя і стерню VG Львів публікує розміри штрафів, які доведеться заплатити, якщо сусіди або випадкові перехожі наскаржаться у поліцію (і правильно зроблять!).

Зазначимо, згідно з законодавством, розмір штрафу для громадян, які палять листя становить від 340 до 1 360 гривень. Від 850 до 1700 гривень – для посадових осіб. Коли випалювання сухої рослинності зафіксували на об’єктах природо-заповідного фонду, то розмір штрафу суттєво збільшується.

Якщо ваші сусіди палять листя чи суху траву, або ж ви стали свідком спалювання стерні незнайомцями – не мовчіть. По-перше, можна і треба звернутися на "гарячу лінію" Державної екологічної інспекції у Львівській області – 0322 387 370. По-друге, на "Гарячу лінію міста Львова" – 15-80, по-третє, до поліції – 102.

Додамо, що спалювання сухого листя призводить до погіршення здоров’я та забруднення повітря, води й ґрунту. У процесі горіння виділяється небезпечна речовина, що може викликати рак –  бензопірен. Дим виділяє діоксини, а тліюче листя – чадний газ, який блокує постачання кисню до тканин організму.

Нагадаємо, що на Львівщині, спалюючи стерню, живцем згоріла 62-річна пенсіонерка.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах