Чотири дні з мертвою господинею: 40 котів шукають домівки

У Львові 40 котів померлої власниці шукають домівки

У Львові 40 котів померлої власниці шукають домівки

Події
29 жовтня 2019 12:36

Два тижні тому у Львові виявили мертву жінку в її квартирі та ще понад п’ятдесят котів, які жили разом з нею. П’ятнадцять тварин перебувають у клініці. Ще двадцять сім знаходяться у людей, які тимчасово погодилися їх приютити, в очікування на нових господарів.

Як повідомляє Дивись.info, щоденно на утримання одного кота в клініці потрібно заплатити 200 гривень. За словами волонтерів, вартість обслуговування всіх котів виходить у 4000 тисячі гривень зі знижкою. Всі зібрані пожертви уже витратили, навіть, виріс немалий борг у 10 тисяч гривень.

Котиків, які були здорові, почали віддавати в добрі руки. Втім, забрали лише трьох.

"У Львові для котів нема ані стерилізаційного центру такого, як, скажімо, в ЛКП "Лев" для собак, чи тим більше притулку. Якби не було волонтерів, то котиків або випустили б, щоби вони повільно помирали, або приспали би їх. В цивілізованому світі є така служба, як у нас ЛКП "Лев". Однак у "Леві" вони не мають таких повноважень і приміщень. Адже це стерилізаційний центр, а не притулок для тварин. Так нам і сказали, коли ми до них звернулись. В них є свої правила", – розповідає учасниця Львівського товариства захисту тварин Ольга Сидор.

Зоозахисниця та волонтерка Ірина Юзик розповіла, що колись давно у Львові вже йшлося про побудову притулок для тварин. На Рясному навіть була під це виділена територія. Але згодом усе затихло. Там розташований житловий будинок.

У пресслужбі міськради повідомили, що звернення опрацьовують. Але оскільки коти були у квартирі, вони не є безпритульні, а господарські. Однак господарка померла, і цю ситуацію будуть розглядати, щоби вирішити все в межах чинного законодавства. До кінця тижня готові надати офіційний коментар. Але наразі котики не мають господарів. Ними займаються волонтери.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах