На навчання — до Львова: звідки найчастіше приїжджають студенти-іноземці

У Львові дослідили звідки найчастіше приїжджають іноземні студенти

У Львові дослідили звідки найчастіше приїжджають іноземні студенти

Події
26 листопада 2019 18:01

У Львові дослідили звідки найчастіше приїжджають студенти-іноземці на навчання. Найбільше іноземців нарахували з Єгипту. Відповідні результати дослідження опублікували в аналітичному центрі "Інститут міста".

Частка студентів із Єгипта у вишах Львова становить 17%, з Індії – 15%, з Польщі – 12%, з Нігерії – 9% та 6% із Марокко. Загалом же у Львові навчається 1,7 тисяч студентів з інших країн, що становить 2% від усіх студентів. Це на 7% більше, ніж торік.

Звідки найчастіше приїжджають студенти-іноземці на навчання

Звідки найчастіше приїжджають студенти-іноземці на навчання

Навчальний рік з 2018 на 2019 рік у львівських закладах вищої освіти навчається близько 114 тисяч студентів. Із них 79% студентів навчаються у закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, а 21% – І-ІІ рівнів акредитації.

Станом на 2018-2019 навчальний рік у львівських закладах вищої освіти навчається близько 114 тис. студентів. Із них 79% студентів навчаються у закладах вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, а 21% – І-ІІ рівнів акредитації.

У Львові порахували студентів-іноземців

У Львові порахували студентів-іноземців

У закладах ІІ-ІV рівнів акредитації найбільше випускників на економічних спеціальностях (20%, 2017 – 24%), на другому місці – інженерні (15%, 2017 – 16%), а третю сходинку посіли суспільні спеціальності (14%, 2017 року – 12%).

У закладах І-ІІ рівнів акредитації за кількістю випускників перше місце посідають інженерні спеціальності (30%, 2017 – 42%), друге – медичні (16%), а третє – економічні спеціальності (14%,2017 – 13%).

Які спеціальності обирають студенти-іноземці у львівських університетах

Які спеціальності обирають студенти-іноземці у львівських університетах

Дослідження проводили, аби виявити реальну кількість студентів у закладах вищої освіти Львова та кількість випускників за напрямами підготовки та освітньо-кваліфікаційними рівнями.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах