Відкривай гаманець: Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Андрію Садовому

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Андрію Садовому. Фото bbc.com.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Андрію Садовому. Фото bbc.com.

Події
28 листопада 2019 09:22

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому у вигляді застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч гривень. Таким чином клопотання прокурора суд задовільнив лише частково. Заставу потрібно внести впродовж 5 днів з дня прийняття рішення суду.

Садовий, коментуючи рішення суду, заявив, що подаватиме на апеляцію та добиватиметься повної відмови прокуратурі та цілковитого звільнення від застави.

"Рішення суду не цілком відповідає здоровому глузду, я ним не задоволений і подаватиму на апеляцію, адже ми очікували, що прокуратурі буде повністю відмовлено в будь-якому забезпеченні. Ця справа немає жодного сенсу. Земля є власністю громади міста Львова, і жодного збитку державі не нанесено. Навпаки: є плюс у тому, що залучений інвестор, а 52 мільйона поступило у бюджет міста і сплачуються податки", — розповів мер Львова.

Нагадаємо, що 21 листопада прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чиновникам Львівської міськради, серед яких був і мер Андрій Садовий. Їх підозрюють у зловживаннях під час операцій із земельними ділянками для будівництва індустріального парку на 3 тисячі нових робочих місць, що розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області. Вони нібито продали землю, яка не належить Львову, чим завдали збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 мільйона гривень. У САП розповідали, що проситимуть заставу в розмірі 50 мільйонів гривень для Садового. Засідання щодо справи Андрія Садового і будівництва у Львові індустріального парку відбулося 27 листопада.

Додамо, що свою підтримку та готовність взяти на поруки мера Львова Андрія Садового у ситуації щодо індустріального парку задекларували колишні народні депутати України Оксана Сироїд, Олег Березюк, Олег Лаврик, Сергій Кіраль, чинний народний депутат Павло Бакунець, а також мер Києва Віталій Кличко. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах