Оголошено карантин: до Львова забігла лисиця, хвора на сказ

До Львова забігла лисиця, хвора на сказ.

До Львова забігла лисиця, хвора на сказ.

Події
02 грудня 2019 16:21

До Львова забігла лисиця, хвора на сказ. Це вже третій випадок сказу серед тварин у Львові у цьому році, розповів ZAXID.NET начальник Львівської міської державної лікарні ветеринарної медицини Орест Крук.

"У п’ятницю ввечері, 29 листопада, лисиця забігла на подвір’я будинку, що на вулиці Прогулковій у Личаківському районі. Собака, що був на подвір’ї, не дав їй довго там господарювати, він її задушив. У суботу господар привіз лисицю до нас в лабораторію, де після відповідних досліджень і з’ясували, що вона хвора на сказ", – повідомив Орест Крук.

Собака, що задушив лисицю, за словами Ореста Крука, мав протерміноване щеплення від сказу, тому його відразу вакцинували. У Личаківському районі ветеринари будуть проводити обхід і безкоштовно вакцинувати тварин від сказу, бо невідомо, з ким контактувала хвора лисиця раніше.

Господар будинку, куди забігла лисиця, діяв дуже обережно. Він не мав прямого контакту зі скаженою лисицею, був у рукавицях, але його дані, за словами Ореста Крука, перерадуть лікарям і вже вони вирішать, вакцинувати чоловіка чи ні.

Зауважимо, що цього року скажені лисиці вже не раз навідувалися до Львова. У вересні хвора тварина забігла на подвір'я, що на вулиці На Чвертях на Левандівці. А на початку травня в одного з вихованців ЛКП "Лев" діагностували сказ.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах