Гадання на Андрія: як дізнатися свого судженого

Найцікавіші ворожіння на Андрія, в ніч з 12 на 13 грудня. Фото: freepik.com

Найцікавіші ворожіння на Андрія, в ніч з 12 на 13 грудня. Фото: freepik.com

Події
12 грудня 2020 15:14

Гадання в ніч з 12 на 13 грудня здавна було подією, на яку чекали всі дівчата. Вони вірили, що на Андрія зможуть дізнатися не тільки ім'я судженого, а й час свого весілля. Деякі львів'янки і досі вірять у гадання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для того аби ворожіння було правдивим, слід помолитись святому Андрію Первозванному та попросити гідну пару, а перед святом рекомендується дотримуватися посту.

Окрім цього кажуть, що сни на Андрія віщі, тому варто постаратися запам'ятати те, що снилося в ніч на 13 грудня. Якщо і на Андрія, і на Святки сниться одна і та ж людина - це доля. Після проведення ворожінь можна розмовляти до ранку, а в мовчанні відправитися спати.

В ніч на 13 грудня молодиці сподіваються дізнатися свою долю і судженого. || Фото: in.pinterest.com

Ворожіння на Андрія з чашками

Кількість чашок має дорівнювати кількості дівчат у компанії. В не прозорі горнята необхідно покласти монети, хліб, кільце, сіль і цукор. Потім кожен учасник ворожіння повинен навмання вибрати чашку і визначити своє майбутнє. Розтлумачити його за вмістом:

  • цукор - на радість;
  • сіль - до лиха;
  • монетки - до достатку;
  • хліб означає добробут в родині;
  • кільце - швидке весілля.

Гадання на листочках паперу

У ніч з 12 на 13 грудня дівчина ховає під подушку 11 аркушів паперу з написаними чоловічими іменами на кожному, один повинен бути при цьому порожнім. Вранці потрібно дістати один з листочків, на ньому буде ім'я майбутнього чоловіка. Якщо трапилася "пустушка", майбутнє поки залишається таємницею.

Ворожіння з чаркою

Якщо на вулиці в День Андрія морозна погода, можна поворожити на дітей за допомогою чарки з водою і кільця. Ворожіння полягає в наступному: ввечері потрібно налити в чарку води, опустити в неї кільце і винести на вулицю. Перед сном перевіряєте результат: скільки утворилося горбків на замерзлій поверхні - стільки буде синів, скільки ямок - стільки дочок.

В ніч на 13 грудня молодиці сподіваються дізнатися свою долю і судженого. || Фото: in.pinterest.com

Ворожіння з туфелькою

Дівчина повинна зняти туфельку з лівої ноги і кинути за ворота. Якщо носок повернутий назад до воріт, то дівчині залишається жити вдома ще рік, а якщо в якийсь інший бік — вийде в новому році заміж.

Гадання на кілечках

Дівчина бере тарілочку й насипає туди пшеницю, опустивши в неї золоту, срібну, з коштовним каменем і просту каблучку. Потім заплющує очі та дістає одну з них. Срібна - зустріне другу половинку; золота - вийде заміж; з каменем - буде кохана; проста - і далі буде шукати коханого.

Визначення ім'я нареченого

Щоб поворожити на судженого на воді знадобиться таз з водою, горіхова шкаралупа, невеликі листочки паперу з чоловічими іменами і недогарок свічки. У шкаралупі необхідно закріпити свічку, запалити її і встановити посередині таза. По його краях розмістити папірці з іменами і чекати, до якого з них попливе "човник" зі свічкою. В результаті можна дізнатися ім'я майбутнього чоловіка.

Ворожіння з гребінцем

Найпростіший спосіб ворожіння - наворожити образ судженого уві сні. Для цього потрібно взяти гребінець і покласти його перед сном під подушку зі словами: "Суджений-ряджений, прийди і причеши мене".

Дівчата ворожать з надією дізнатися ім'я свого майбутнього чоловіка. || Фото: depositphotos.com

Ворожіння на сірниках

У ніч на Андрія візьми коробку із сірниками, тримай її в руках і зосередь увагу на своєму бажанні або запитанні, відповідь на яке ти б хотіла дізнатися. Витягуй по черзі сірники. Замість сірників можна взяти жменю бобових, наприклад, квасолі.

На кожен сірник (квасолинку) примовляй «збудеться», «не збудеться» або «так», «ні». Останній сірник — відповідь.

Гадання перед сном

Перед тим, як лягти спати, поставте під ліжко склянку з водою, накриту дерев'яною галузкою чи невеличкою дощечкою, яка символізуватиме кладку через річку. Після цього промовте тричі такі слова:

О дай же, Боже, молодій мені,
Щоб приснився мій суджений вві сні.
І Тебе, Святий Андрію,
Я прошу, як умію:
Святий Андрію, допоможи,
Мене сьогодні не залиши!
Ой ти, місточок, та не хилися,
А ти, Іванку, мені приснися.
Перейди річку – биструю воду,
Й веди до шлюбу мене, молоду.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах