"Лікування" платне: у реабілітаційних центрах біля Львова катували людей

На Львівщині незаконно утримували та катували близько людей

На Львівщині незаконно утримували та катували близько людей

Події
03 грудня 2019 16:48

На Львівщині слідчі повідомили про підозру організатору так званих реабілітаційних центрів, де незаконно утримували та катували близько 100 людей. Упродовж останніх трьох років 34-річний житель Львова організував у селах Чижиків, Підгірне та Липники Пустомитівського району діяльність трьох центрів для перебування та платного "лікування" осіб від алкогольної та наркотичної залежності.

Як повідомили VG Львів у відділі комунікації поліції Львівщини, жодної кваліфікованої медичної допомоги "пацієнти" не отримували, при цьому місячна платня за "лікування", яку сплачували родичі утримуваних, становила від 7 до 12 тисяч гривень.

Організатор разом із спільниками утримували "пацієнтів" у центрах проти їх волі у шкідливих для здоров’я умовах, а також використовували їх примусову працю. Деякі з них були поміщені у заклади примусово.

У "пацієнтів" вилучали мобільні телефони, а за спроби самовільно залишити приміщення центру були передбачені жорстокі покарання. Психологічне та фізичне насильство щодо утримуваних застосовувалось також за будь-які інші порушення так званих "правил перебування у реабілітаційному центрі".

Максимальне покарання, яке загрожує злочинцям, це позбавлення волі до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах