Хто крайній – невістка: названа причина масового отруєння на весіллі у львівському ресторані

Експерти назвали причину отруєння людей на весіллі у львівському ресторані "Менестрель".

Експерти назвали причину отруєння людей на весіллі у львівському ресторані "Менестрель".

Події
04 грудня 2019 13:15

Експерти назвали причину отруєння людей на весіллі у львівському ресторані "Менестрель", після якого до інфекційних стаціонарів потрапило 23 людей. 

У хворих діагностували сальмонельоз. Збудник хвороби виявили у продуктах, які готували за межами ресторану, а потім принесли бенкет, пише zaxid.net.

Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі

"Ми відібрали різні проби продуктів, які залишилися після весілля. І у кондитерських виробах, які готували за межами ресторану, виявили сальмонелу, патогенний стафілокок і бактерії групи кишкової палички. Ми не обстежували людей, які пекли ці кондитерські вироби, вони були різні, бо господарі відмовилися назвали їхні прізвища", – розповіла лікарка-епідеміологиня Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ганна Костів.

За словами головної епідеміологині Львівщини Наталії Тімко, по допомогу до лікарів звернулося 23 людини, які були гостями на весіллі. 17 з них госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні, четверо – в інфекційне відділення Бродівської цетральної районної лікарні і двоє лікуються амбулаторно.

У п’ятьох хворих сальмонелу виявили лабораторно, іншим діагноз "сальмонельоз" поставили клінічно. Учора, 3 листопада, п’ятеро пацієнтів з лікарні виписали додому. Стан інших поліпшується.

Нагадаємо, до інфекційної лікарні з гострою кишковою інфекцією звернулися 11 людей, які 23 листопада святкували весілля у  ресторані "Менестрел". За кілька днів кількість постраждали збільшилася вдвічі.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах