Хочеш їхати — плати: у маршрутках Львівщини відмінять пільговий проїзд

У маршрутках Львівщини відмінять безкоштовний проїзд пільговиків

У маршрутках Львівщини відмінять безкоштовний проїзд пільговиків

Події
11 грудня 2019 10:33

З 1 січня 2020 року у маршрутках Львівщини відмінять безкоштовний проїзд для пільговиків у приміських та міжміських маршрутках Львівщини. 

Причиною стали зміни у Бюджетному Кодексі України. З наступного року гроші на покриття витрат для пільговиків будуть закладати не у державному бюджеті, як це було досі, а у обласних та районних скарбницях. Як зазначив голова Львівської обласної організації "Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників" Іван Велійка, депутати Львівської облради ухвалили бюджет на 2020 рік, де пільговикам коштів не виділили. 

На Львівщині пільгами у транспорті користуються понад 127 тисяч людей. Перевізники у свою чергу кажуть, що їм досі не виплатили гроші за пільговиків за 2019 рік. 

Заступник директора департаменту соціального захисту Львівської облдержадміністрації Віктор Степанюк розповів виданню "Високий Замок", що в обласному бюджеті на компенсацію за пільговиків передбачено півтора мільйона гривень. Втім, перевізники нарікають, що потреби у грошах набагато більші: з обласної скарбниці — сто мільйонів, з районних бюджетів — 26 мільйонів.

За словами Івана Велійки, півтори мільйонів гривень вистачить, аби безкоштовно перевозити лише інвалідів першої групи. Натомість власники маршрутів вирішили, що фронтовиків і надалі будуть возити безкоштовно.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах