Михайло Добкін купив барельєф ордена "Перемоги" з Монумента слави у Львові

Михайло Добкін заявив, що купив барельєф ордена «Перемоги», демонтований з львівського Монумента слави. Фото Уніан.

Михайло Добкін заявив, що купив барельєф ордена «Перемоги», демонтований з львівського Монумента слави. Фото Уніан.

Події
08 сiчня 2020 09:07

Екс-депутат від "Партії регіонів" Михайло Добкін заявив, що купив барельєф ордена "Перемоги", демонтований з львівського Монумента слави.

Відповідні фото він опублікував на своїй сторінці в Instagram. За його словами, орден, вагою більше 700 кілограмів, який знайшли в одній з місцевих фірм, обійшовся йому у майже півмільйона гривень. 

"Ним торгували, як ломом кольорового металу. Ми викупили його у вандалів. Майже за півмільйона гривень. Тепер він у Харкові і чекає того часу, коли ми повернемо його на попереднє місце. Разом з адекватними львів’янами повернемо. Але, думаю, це буде не скоро", – написав Добкін.

Нагадаємо, що на початку березня 2019 року у Львові демонтували стелу Монумента слави. Барельєфи з неї передали в музей "Територія терору".

У березні 2018 році на вулиці Стрийській у Львові знесли 30-метрову стелу Монумента Слави.

У березні 2019 року на вулиці Стрийській у Львові знесли 30-метрову стелу Монумента Слави.

Зірка, яку нібито придбав Михайло Добкін, розташована на іншій частині Монумента, яка демонтажу не підлягала. На відео з початку демонтажних робіт стели видно, що орден ще на місці, проте на відео з повалення стели помітно, що він зник.

Як повідомив ZAXID.NET заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, аби встановити, чи придбана Михайлом Добкіним зірка є дійсно частиною львівського Монумента слави, потрібен час на перевірку.

"Зараз ми перевіряємо інформацію від усіх, у тому числі від підрядника, який займався демонтажем стели. Після нашого рішення провести протиаварійні роботи і встановлення огорожі всі елементи, які демонтували, передали в музей та облікували. Усе, що ми брали на баланс, – усе є. По зірці окремо дослідимо і після 8 січня дамо офіційну інформацію", – сказав він.

У музеї "Територія терору" зазначають, що на балансі в них перебувають лише п'ять горельєфів. Доля зірки з Монумента слави їм не відома.

Додамо, що Монумент бойової слави радянських Збройних сил відкрили у 1970 році в горішній частині Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові. Ансамбль виконано в камені та бронзі скульпторами Дмитром Крвавичем, Еммануїлом Миськом, Ярославом Мотикою, художником-монументалістом Олександром Пирожковим, архітекторами Мироном Вендзиловичем та Аполлоном Ограновичем. Зазначимо, що останній помер у день знесення стели Монумента Слави.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах