Не склала іспит: у Тернополі студенти-іноземці влаштували масовий протест через самогубство шестикурсниці

Студенти Тернопільського медуніверситету влаштували протест через самогубство шестикурсниці, яка не склала іспит. Фото умовне.

Студенти Тернопільського медуніверситету влаштували протест через самогубство шестикурсниці, яка не склала іспит. Фото умовне.

Події
18 сiчня 2020 15:23

Студенти Тернопільського медуніверситету влаштували протест у зв'язку з самогубством шестикурсниці вишу Бадмус Ололаде Рафіат, яка випила отруту після того, як не склала іспит.

Тіло темношкірої дівчини без свідомості 15 січня серед вулиці у Тернополі виявив місцевий мешканець, який одразу ж викликав "швидку". Студентку госпіталізували у стані клінічної смерті.

Не склала іспит: у Тернополі студенти-іноземці влаштували масовий протест через самогубство шестикурсниці. Фото

Не склала іспит: у Тернополі студенти-іноземці влаштували масовий протест через самогубство шестикурсниці. Фото "Терміново".

За інформацією поліції, у день самогубства дівчина, схвильована через проблеми в університеті, прийшла до подруг. Вона не знала, як сказати батькам про відрахування. У квартирі одногрупниць, до яких приходила Бадмус Ололаде Рафіат, виявили прощальну записку.

Іноземні студенти Тернопільського медичного університету ім. І. Горбачевського вважають причиною смерті 24-річної студентки з Гани надто суворі умови навчання, пише Терміново.

Порізала вени і стрибнула з вікна: львів'янка намагалася покінчити з життям

Шестикурсниця вишу Бадмус Ололаде Рафіат випила отруту після того, як не склала іспит. Фото

Шестикурсниця вишу Бадмус Ололаде Рафіат випила отруту після того, як не склала іспит. Фото "Терміново".

Студенти Тернопільського медуніверситету влаштували протест через самогубство шестикурсниці, яка не склала іспит. Фото

Студенти Тернопільського медуніверситету влаштували протест через самогубство шестикурсниці, яка не склала іспит. Фото "Терміново".

Як повідомляється, дівчина не здала іспит з педіатрії з останньої (третьої) спроби, і мала бути відрахована з вузу. У зв'язку зі смертю дівчини, іноземні студенти вимагають пом'якшення умов навчання, скорочення кількості питань і кількості членів комісії на іспитах, пом'якшення вимог до студентів, можливості здавати іспит більш як три рази. Крім того, студенти вимагали звільнити декана факультету.

"Також ми хочемо, щоб студенти не відраховували з шостого курсу, тому що вони вже дуже багато провчилися", – заявив представник Всеукраїнської асоціації студентів Гани в Україні Кайзер Кодуах.

Ректор медуніверситету Михайло Корда заявив, що готовий вдосконалювати правила і положення університету, якщо тільки це не буде суперечити закону України.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах